Longembolie

13-02-2019 om 09:06 uur

23 januari heeft de longarts in mijn linkerlong longembolie geconstateerd oorzaak onbekend. Ik ben die zelfde avond naar huis gestuurd en slik nu 2 x per dag Xarelto 15mg. Vanaf 14 feb stap ik over na 1x 20mg en na 15 mei moet ik hiermee stoppen en krijg ik een laatste scan. Ik heb tot nu toe geen pijn behalve dat ik na het traplopen en korte boodschappen doen buitenadem ben. Nu rust mij de vraag kan ik weer langzaam aan het werk (ik ben teamleider in een magazijn doe grootendeels alleen administratief werk en stuur mensen aan). En ik ga altijd met scooter naar werk is dit verstandig?

Login of registreer om te reageren
14-02-2019 om 10:46 uur

Beste Imanuel1285,

De vraag wanneer je weer kunt gaan werken kun je het beste aan je eigen specialist stellen, die kan beoordelen hoe uitgebreid je longembolieën waren. Het is verstandig het de eerste weken rustig aan te doen. Daarna kan je rustig je conditie weer gaan opbouwen, niet forceren, niet de grenzen opzoeken. Voel je niet schuldig dat je even niet kan werken. Het is belangrijk goed te herstellen.

Meer informatie over longembolieën kun je lezen op onze website https://www.longfonds.nl/longembolie/wat-is-een-longembolie

Met vriendelijke groet,
De Advieslijn

Login of registreer om te reageren