Verhoging houdt aan na bijholteontsteking (Mometason neusspray)

08-09-2019 om 19:36 uur

Ha,

Ik ben nu al 10 dagen niet lekker van een bijholteontsteking. De symptomen zijn wel weg sinds 2-3 dagen (hoofdpijn, drukkend gevoel sinussen, pijn bij bukken etc). Maar ik heb nu na 10 dagen opeens weer verhoging. Ik denk dat ik in de tussentijd alleen aan het begin verhoging had. Voel me nu eigenlijk slechter dan eerst.

Nu vroeg ik me af: zou ik een nieuwe infectie hebben kunnen krijgen door veelvuldig Mometason neusspray gebruik? Toen ik veel last had spoot ik 's ochtends en 's avonds 2x in elk neusgat, nu 's ochtends 1x en 's avonds 2x in elk neusgat. Is dat te veel? Hebben jullie ook aanhoudende klachten na een bijholteontsteking?

Groeten,
A

Login of registreer om te reageren
08-09-2019 om 20:40 uur

Ik heb geen idee hoe die dosering is, heb een andere neusspray. Je kan doseringen op het farmaceutisch kompas vinden vaak btw en in de bijsluiter.

Ik heb begin dit jaar holte ontsteking na ontsteking gehad. Ik zat op 3 hele nasules flixonase per neusgat per dag, abkuur en prednison en uiteindelijk dymista 2dd2 per neusgat en bleef enorme last houden. Ik spoelde 4 maal daags mijn neus met de nasofree en zoutwater. Op advies van de kno-arts overgestapt op nasofree ipv rhinohorn. En daarnaast regelmatig xylometazoline (otrivin) voor 7 dagen en dan weer even rust. Wat uiteindelijk bij mij hielp waren bij mij 2 flinke abkuren achter elkaar en het is tot augustus rustig geweest vanaf april/mei.
Dus je kan ook gewoon flink pech hebben.

Spoel je al je neus met zoutwater? Zo nee zou ik dat aanraden tot 4x daags en gewoon weer terug naar de huisarts hiervoor. Want weer verhoging terwijl het is weggeweest is niet fijn en zeker reden tot extra controle.

Login of registreer om te reageren
08-09-2019 om 20:47 uur

Thanks Nckiie! Ik ga in elk geval nog vaker neusspoelen en gewoon 2x2 per dag neusspray Mometason (is ongeveer hetzelfde als Flixonase neusampul). Ik hoop dat ik geen Antibiotica hoef te nemen vooralsnog. Het gekke is dat ik overdag niet eens zo'n verstopte neus meer heb.. Bleef bij jou de verhoging of koorts ook terugkomen? To be continued!

Login of registreer om te reageren
09-09-2019 om 08:45 uur

Ik heb al 2 jaar verhoging/koorts met slecht 2x een week een normale temperatuur, dus daar kan ik niet echt een goed antwoord op geven xD
Ik zat in die tijd in een revalidatiecentrum en heb echt zoveel medicatie gehad om het te verhelpen omdat ik wel koorts had erdoor en longen werden onrustig. Dus mocht regelmatig de arts daar bezoeken.

Ze geven niet snel ab bij holte ontstekingen, omdat ze meestal net zo snel genezen zijn als dat je meteen een abkuur geeft, maar ik had enorme hoofdpijn en elk zuchtje op mijn hoofd deed enorm veel pijn, dus liep hele dagen met een muts op mijn hoofd xD
Overigens had ik ook pech en heb ik in 3 maanden tijd meerdere flinke ontstekingen gehad en daarna kreeg ik voor mijn longen kort achter elkaar 2 abkuren en toen was het boven ook ineens pas rustig. Dus dat was ook meer toeval dan echt gepland. Ze waren al bezig om onderzoeken te plannen voor een septumoperatie waar ik geen zin heb... dus ben erg blij dat het hierdoor rustiger werd:D

Login of registreer om te reageren
11-09-2019 om 09:56 uur

Ha Ncklie, wat een nare verhalen! Fijn dat het nu beter gaat. En ik hoop ook relatief beter blijft.
Ik zit nog wel wat vol en bij het spoelen nog groen sputum, maar geen hoofdpijn meer en ook wat minder moe. Ik doe nog rustig aan en ik hoop dat mijn lichaam het zelf oplost.
Groet!

Login of registreer om te reageren
11-09-2019 om 10:21 uur

bij groen snot en longproblemen moet je naar de arts. klachten aan kno zorgt vaak voor problemen in de longen, en dan ben je nog verder van huis.
heb je geen longproblemen dan kun je het aanzien

Login of registreer om te reageren
12-09-2019 om 13:48 uur

Thanks Emsepems, dat neem ik mee. Ik heb niet echt benauwdheidsklachten, maar de lichte verhoging houdt nog wel aan.

Login of registreer om te reageren
16-09-2019 om 21:44 uur

Vandaag weer verhoging, het schommelt wat, maar dit is nu toch al 3 weken aan de gang. Vraag: kan grote hoeveelheid Mometason (corticosteroïden neusspray) de infectie juist in stand houden? Omdat het middel de ontstekingsovergevoeligheid verkleind (en dus ook de ontstekingsreactie afremt)? Morgen maar langs de huisarts.

Login of registreer om te reageren
24-09-2019 om 06:44 uur

Ik heb nog steeds 's avonds verhoging en in de nacht een verstopte neus, alsof de bijholten dan vol zitten. Wordt ook geregeld wakker met hoofdpijn. Nu al bijna vier weken deze klachten. Wordt het tijd voor antibiotica? Dat schijnt toch niet per se te helpen bij langdurige bijholteontsteking?

Login of registreer om te reageren
11-11-2019 om 14:01 uur

Ik krijg 4x per jaar ab mee voor chronische neusbijholte ontsteking maar dit helpt niet. Een half jaar terug zelfs prednison erbij geslikt ook dat hielp niet.

Dus zou zeker naar je huisarts gaan.

Login of registreer om te reageren