Assistentes

12-10-2019 om 12:24 uur

Hebben jullie weleens te maken (gehad) met assistentes die kattig zijn, irritant, onredelijk, buiten hun boekje gaan?
Ik werd gisteren gebeld door de assistente van de huisarts. Ik had o.m. bloeddrukmedicijnen besteld. Die kreeg ik niet, zo zei ze, omdat het 13 maanden geleden was dat ik voor bloeddrukcontrole geweest ben. Okay, dat is mogelijk.
U moet elke 3 maanden bloeddruk laten meten bij de assistente, zei ze.
Nee hoor, ik heb met de h.a. afgesproken dat ik dat zelf heel goed kan regelen, en 1 x per jaar laat ik bloed prikken en bespreek dan e.e.a. met hem.
Nou volgens haar klopte dat niet.
Het klopt wel, zei ik.
Het werd verder een irritant gesprek. Ik bleef netjes en beleefd maar wel met innerlijke stijgende ergernis. (heel goed voor mijn bloeddruk dus :D maar niet heus)
Mijn dochter die naast me op de bank zat, hoorde haar gerebbel door de telefoon heen.
Nou mam, zei ze, ik denk dat ik hem erop had gegooid.
Die neiging had ik ook, maar dan krijg ik mn medicijnen niet.

Alles ging op zeer belerende toon, terwijl ik al zo'n ruim 15 jaar dit beleid,. samen met de huisarts, voer.
Ik ben geen onnozele troela, maar weet heel goed waar mijn grenzen liggen en wat de oorzaak van mijn hoge bloeddruk is.
Ik weet zonder dit te meten, wanneer hij te hoog of te laag is.

Maar hebben jullie ook weleens iets dergelijks aan de hand gehad en zo ja, wat gebeurde er dan verder?

Login of registreer om te reageren
12-10-2019 om 13:18 uur

O ja, jaren geleden werd ik tijdens de hond uitlaten heel erg benauwd. Kon met moeite naar huis komen. Dat was nog voordat ik wist dat ik copd had. Ik belde toen de HA en zei tegen de ass. dat ik erg benauwd was. Het eerste wat ze vroeg of ik rookte. Toen ik zei ja, zei ze U wilt toch niet met een zuurstoffles lopen? Ik kon op dat moment wel janken. :(( Later bleek dat ik een longontsteking had.

Een andere keer was dat ik een virus op mijn evenwichtsorganen had en heel duizelig en koorstig ervan was. Paar dagen later belde ik weer op om de HA te spreken. De ass. zei toen wel even welke oefeningen ik moest doen. Op dat moment ben ik helemaal van de kaart, en weet ik ook niets meer te zeggen.

En niet alleen de assistentes maar ook artsen. Zelfs heel kwetstende dingen werden gezegd. Deed me heel heel erg veel pijn. :(

En ik kan nog wel ff doorgaan, maar dat doe ik jullie maar niet aan. :D

Login of registreer om te reageren
12-10-2019 om 13:24 uur

Ook dit herken ik niet. Mijn oude huisarts had een schat van een assistente die me bij mijn voornaam kende en alles zo goed mogelijk probeerde te regelen. Toen mijn huisarts ermee stopte en ik enigszins zenuwachtig voor het eerst naar de nieuwe huisarts ging, was ik gelijk ontdooid toen ik daar diezelfde assistente trof. Ik heb eigenlijk altijd wel goede ervaringen ook met de andere assistenten en ook op de longpoli eigenlijk.

Login of registreer om te reageren
12-10-2019 om 13:42 uur

ik herken het gelukkig niet op deze manier Thirza, ik denk dat ik nogmaals een gesprek met haar zou willen maar dan niet telefonisch. als dat weer op dezelfde toon zou gaan dan zou ik de huisarts inlichten.
supervervelend.

ik had vroeger wel een huisarts die vond dat hij meer was dan mij, hij kleineerde mij, daar ben ik dan ook weg gegaan. hij vond astma ook een zelfbedachte ziekte..... totdat ik gerevalideerd had... toen zag hij mijn neus en gaf al pred....
heb er wel veel van geleerd want:
-een tandarts ass. heeft ook wel eens vervelende grapjes gemaakt over benauwd en tandartsbehandeling, toen ben ik fel uitgeschoten ;-) omdat ik haar verder wel mocht heb ik daar niet verder achteraan gebeld.
-en toen mijn vriendelijke oude tandarts weg ging en een nieuwe tandarts kwam vond die dat astma gewoon stabiel was en je dus altijd dezelfde medicatie had, ze luisterde niet wat ik hierover wilde vertellen.... daar ben ik dus maar 1x in de stoel geweest. Aju!

heb nu een goede huisarts en praktijk en een tandarts en praktijk

Login of registreer om te reageren
12-10-2019 om 14:38 uur

Wordt dit het zoveelste klaagdraadje over het lage servicepijl van de Nederlandsche gezondheidszorg?
Nee, zonder gekheid @Thirza goed dat je je onplezierige ervaringen hier deelt.

De praktijkassistenten van onze huisarts wonen ook in ons dorp en zijn regelmatig te vinden en aan te spreken bij de plaatselijke Appie.
Die halen het wel uit hun hoofd om klantonvriendelijk te zijn want dan zijn ze nog niet klaar in ons durrup.
Het zijn trouwens twee schatten van dames en altijd in voor een kwebbel.

Baliemedewerkers en specialist-assistenten van het ziekenhuis bv. zijn weer een ander verhaal.
Daar heb ik sterk wisselende ervaringen mee.

Login of registreer om te reageren
12-10-2019 om 16:01 uur

Het niet luisteren en uit de hoogte doen is heel frustrerend.
Sommigen lijken meer op een robot, dan op een mens.
Ik ben 70 jr., vaak verhuisd en heb dus wel e.e.a. meegemaakt in al die tijd.

'k Zal niet alles hier neerzetten, alleen 1 dingetje van laatst toen ik belde:

'Ik wil mijn afspraak verzetten, omdat ik een longontsteking heb.'
"O, dus u wilt niet komen die dag?'

Grr, grr, grr............ niks zeggen, niks zeggen, niks zeggen....

Login of registreer om te reageren
12-10-2019 om 17:37 uur

Zo heb ik 1 lvk die altijd met “stomme” adviezen komt en volgens mij niet eens met de longarts overlegd. Erger me er rot aan en mail dan ook het liefst mijn vaste lvk.
Jeb je 39 graden koorts krijg je terug: u mag pcm slikken. Goh nog nooit over nagedacht....
Verder probeer ik zoveel mogelijk det de artsen het beleid so duidelijk mogelijk in de pc zetten om dit soort dingen te voorkomen.
Dus als tip vraag of De huisarts dit duidelijk erin zet dat de assistente er niet omheen kan. Ik snap je frustratie echt helemaal!!!!

Ben je met ergo bezig om meer om hulp te vragen en lig je heel ziek in het zkh, vervolgens vraag je of je hulp kan krijgen met wassen, is het antwoord: NEE, je bent jong en straks ben je steeds meer afhankelijk en je hebt het altijd zelf gedaan!
Het was de eerste keer van de zoveel opnames dat ik het vroeg, had puddingbenen en kon amper normaal lopen, laat staan even goed douchen en me afdrogen (badjas lag thuis). Nou ik over de zeik en zei oke dan douche ik wel niet en kleed ik me wel gewoon langzaam om. Dat was ook weer niet goed. Soms snap ik er niks van...

Dit ga ik kn ieder geval met mijn longarts bespreken, want ik durfde al amper om hulp te vragen en ergo was juist trots dat ik het vroeg en boos dat ik het niet kreeg. Maar krijg er soms wel een punthoofd van!!!

Login of registreer om te reageren
12-10-2019 om 22:47 uur

@Nckiie, heel stom idd! En vooral die opmerking:je bent jong....ja duhuh maar dat maakt je niet minder ziek dan een ouder iemand, erg kort door de bocht.
Heb met veel jonge mensen in het zkhs gelegen die echt meer hulp nodig hadden dan ik, echt ergerlijk dus.

Ik heb wisselende ervaringen, meestal goed en vriendelijk.
Ook soms bij eigen longarts, dan bel je eigenlijk met de medisch secretaresse eerst, ze vragen dan altijd:tja wat wilt u eigenlijk nu?wat dacht je zelf...overleg longarts.
Lvk kom ik nooit, dat was hier nog erger...terwijl er veel goede zijn maar om iedere keer weer met het standaardpraatje te beginnen en mij gaan uitleggen wat de impact is van copd,(heb het al 20 jaar) krijg ik de neiging om te vragen:loop of hijg eens een dagje met mij mee..kun je het daarna veel beter uitleggen!
En bijv hardnekkig uit te leggen wat rook doet met longen, ben al meer dan 15 jr gestopt dusss, krijg er kromme tenen van en een zweetnek.
En ze hebben allemaal zoiets zijigs over zich, verwacht elk moment de klankschalen, ze praten alsof het een fluisterende healing sessie is en mijn man ging altijd mee en we konden elkaar niet aankijken of we kregen de slappe lach, das dan wel weer goed voor de longen!
Maar dan haak ik af!
Het is mooi dat assistentes werk overnemen van een huisarts maar de 1 brengt het wel beter over dan een ander, ze moeten niet op de stoel gaan zitten vd arts vind ik.

Login of registreer om te reageren
13-10-2019 om 17:18 uur

@goudvisje
Werkelijk briljante beschrijving van je ervaringen. Kan zo richting Koot & Bie of een andere komediant.
Gelukkig zijn de assistenten bij mij in het deurrup behoorlijk down to earth en lezen, denk ik, niet al te vaak de Viva of de Linda.

Login of registreer om te reageren
13-10-2019 om 17:34 uur

Hahaha, maar het is wel echt zo, nu heb ik t natuurlijk wel een bitje leuk omschreven, t oog wil ook wat:)
Ik zie ze ook graag "down to earth" mocht ik een healingsessie willen dan geef ik dit wel aan, dat gefluister grrrr, tenenkrommend!
Gewoon feiten en mogelijkheden, dan desnoods aanbieden wat er mogelijk is indien iemand psych problemen ermee heeft maar niet ervan uit gaan dat iedereen dit ook heeft...
Ach mensen en fietsbellen... dit was duidelijk een (fluisterende) fietsbel
:-B

Login of registreer om te reageren