Staking ziekenhuizen 20 november

Op woensdag 20 november is er een staking onder ziekenhuispersoneel voor een betere CAO. Er is opgeroepen tot het draaien van zondagsdiensten. Veel afdelingen van veel ziekenhuizen zijn gesloten. Als je die dag een afspraak gepland hebt staan in het ziekenhuis, ga dan na of die doorgaat als je er niet over geïnformeerd wordt.

https://www.nu.nl/binnenland/6008727/negen-op-de-tien-ziekenhuizen-nemen-deel-aan-staking-op-20-november.html

Reacties

 • marlenmarlen Gebruiker
  In mijn ziekenhuis weten ze nog niet of ze van de directie mee mogen doen (anders wordt het misschien een 'wilde' staking). En ze weten nog niet of alle afdelingen mee doen. Vandaag gevraagd.

  Kan mijn afspraak op de 20ste voor een CT scan dus nog niet verzetten en weet daarom ook nog niet of ik mijn afspraak met UMCU op de 22ste moet verzetten. Zij moeten de uitslag ervan hebben voordat ik kom.

  Heel vervelend dit!
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #2 edited november 2019
  ik heb op 20 november een belafspraak ivm met echo van mijn lever... geen idee of dat nu doorgaat. ach, ik hoor het vanzelf ;-)

  vind het goed dat er gestaakt wordt, werk zelf in een zorgcentrum.... wilde al op een trekker in een zustersjurkje naar het malieveld.
  Succes dus verpleegkundigen, laboranten, mensen van de facilitaire dienst en alle anderen!

  maar dat er vervelende situaties zijn zoals bij marlen is natuurlijk altijd naar
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Hoe lastig het soms ook is een staking, ik ben het er helemaal mee eens!
  Als er ergens meer geld bij moet is het aan de zorg, niet aan de hoge meneeren en mevrouwen maar aan degene die verzorgen, aan het bed of met wassen en aankleden enz.
  Laatst was in de dwdd Nico Oudshoorn die daar een mooi gedicht/rijmelarij overmaakte , prachtig hoe hij de zorg benoemde.
  Het begon over de boeren maar de strekking was;als er 1 mag staken is het de zorg, daar moet het geld als eerste heen..

  Ik wens ze ook allemaal veel succes,met zusterpakje of trekker of scootmobielen!

 • emsepemsemsepems Gebruiker
  gisteren zag ik pauw, onder minister plasterk was er geld bij gekomen voor het onderwijs, met moeite dat geld gekregen dus top gedaan van de minister.... maar het geld bleef hangen bij de hoge heren. onvoorstelbaar.

  hoe weet ik niet, maar dat er veel geld naar de 'hoge heren' gaat... dat moet nooit meer
 • MillyMilly Schrijver
  @Goudvisje, ja mee eens! Het gaat me aan t hart om te zien dat mijn beroep door tijdsdruk is verworden tot n vak zonder ziel!!
  En zij staan ook tijdens de staking gewoon aan t bed want de zorg moet 'doorgaan', ms n pyjamadag voor de patiënten, maar niet iedereen kan gaan..
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Oh moet die dag precies naar longarts en lvk xD maar hoorde al van iemand die voor xolair moet dat ze het nog niet wisten
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik heb gisteren gebeld en ze moesten het wel navragen maar mijn afspraak voor xolair gaat gewoon door. Ik zou er wel even over bellen.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Hoop wel dat het doorgaat is altijd al een gepuzzel...

  Ze hebben nog geen bericht gehad om afspraken af te bellen dus in principe gaat het gewoon door en hoop het ook want en die longarts en lvk op dezelfde dag achter elkaar op een dag en tijdstip dat ik vervoer heb is altijd enorm lastig:( dus als het goed is gaat het gelukkig gewoon door!
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Dankje coor het delen btw! Had er niks van meegekregen tot een vriend het zei en niet beseft dat longartsen en lvk dan ook kunnen staken haha
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  @Milly, precies dat! Het is toch te triest dat we de mensen die zo broodnodig zijn afschepen, terwijl er geld zat is....alleen wordt het zo krom verdeeld.

  @emspems, zeker weten, die hoge managers strijken teveel op, snap echt niet dat sit nog steeds kan gebeuren.

  Ik vind het jammer dat ik geen linkjes kan delen, sorry ben nowizzwoman, maar anders even googlen en kijken op dwdd, nico oudshoorn, boeren en zorg dan is er vast iets te vinden.
  Is zo mooi verwoord en zegt alles over iedereen die in de zorg werkt, zo snel tevreden terwijl er zoveel werk wordt verzet.
  Mijn hoge hoed gaat af voor de gehele zorg! We zijn nergens zonder jullie.

  Nu snap ik dat het lastig is als je dan net een afspraak hebt maar wat ik heb gehoord is dat ze zoveel mogelijk proberen te schuiven.
  Ook ik heb dan een afspraak maar meestal kan dit ook iets later wanneer het niet ernstig is.

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik ben blij dat ik die dag niet hoef te werken en niet de keuze hoef te maken of ik wel of niet ga staken. Ik ben in de zorg gaan werken omdat mijn hart daar ligt, niet omdat het goed verdiend. Vandaag kregen we onder ogen dat ze in het onderwijs -waar zoveel actie voor gevoerd wordt- 1000 euro meer per maand verdienen dan wij. Ik vind het zeker nodig dat er actie komt in de zorg. Maar ik ben dit werk gaan doen om patiënten te helpen en dat doe ik niet door te staken en uiteindelijk hebben we natuurlijk alleen onszelf ermee want het is de dag erna natuurlijk gewoon twee keer zo druk, en het is al zo druk.
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Ik denk dat de meeste mensen die in de zorg werken niet voor het geld gingen maar omdat ze dit graag willen.
  De meesten vinden het ook jammer dat staken nu nodig lijkt want er veranderd weinig tov andere beroepen.
  En ik denk dat het scheelt, moet je het alleen verdienen of heb je een partner die ook geld binnen brengt, dan is het een ander verhaal dan iemand die het alleen moet verdienen met een hoge huur en alle kosten en vaak net wel teveel verdient om voor toeslagen in aanmerkingen te komen of iets aanvullends.
  Het mooist zou het zijn, als staken niet nodig zou zijn, of het iets oplevert is nog afwachten maar snap wel de frustratie van velen maar denk dat de meeste mensen ook buiten de zorg vinden dat de mensen in de zorg meer zou moeten verdienen.
  Omdat we ooit allemaal die zorg nodig hebben en hoe fijn is het dan als iemand je troost of je extra aandacht kan geven omdat er meer geld is, niet alleen op t loonstrookje maar ook kwa tijd.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ik vind sowieso dat de mensen in de zorg meer verdienen dan ze krijgen. Als je ziet wat voor shit ze soms letterlijk over zich heen krijgen. Ik ben daarom altijd lief en bedank iedereen ook de schoonmakers als ze komen schoonmaken en de voedingsassistentes die eten komen brengen en spullen weghalen.

  Ben enorm blij met de mensen in de zorg zonder hun zou ik het niet zo goed overleven net als velen hier en gun de verpleegkundigen ook zeker meer waardering en salaris! Want die hebben het soms echt heel zwaar!
  Dus ik snap de staking wel alleen hoop dat mijn arts en lvk niet meedoen omdat het al zo lastig is te plannen:p
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Ik vind dat ze de burger iets meer inzicht moeten geven om zo meer begrip te krijgen voor het staken. We horen heel vaak dat van bepaalde beroepen het salaris omhoog moet maar wat ze dan precies verdienen wordt nooit gemeld. Zoals wat Daantje zegt een verschil van 1000 euro is enorm en dat weet niemand. Nu moet ik zeggen ik vind bijna alle lonen te laag wat je ook doet! Kijk b.v. naar schoonmaakvacatures staat er ook nog vaak doodleuk aantrekkelijk salaris bv 10 euro bruto. Das een paar duppies boven t minimum loon wat m.i. ook al veel te laag is.
 • marlenmarlen Gebruiker
  marlen schreef: »
  In mijn ziekenhuis weten ze nog niet of ze van de directie mee mogen doen (anders wordt het misschien een 'wilde' staking). En ze weten nog niet of alle afdelingen mee doen. Vandaag gevraagd.

  Kan mijn afspraak op de 20ste voor een CT scan dus nog niet verzetten en weet daarom ook nog niet of ik mijn afspraak met UMCU op de 22ste moet verzetten. Zij moeten de uitslag ervan hebben voordat ik kom.

  Heel vervelend dit!


  Wat ik als patiënt niet begrijp is dit:

  Toen ik de afspraak maakte werd er gezegd dat het in december moest, terwijl de afspraak met UMCU op de 22ste al vaststond. Na veel aandringen werd het dus 20-11 en nu er gestaakt mag worden, werd er gebeld dat het op de 22-11 kon. Niet wat mij betreft dus. Plotseling kon de nieuwe afspraak op de 19de.
  Waarom kan het ineens zo gemakkelijk gewijzigd worden???

  Intussen zit je in de zenuwen, super benauwd en dat is achteraf dus nergens voor nodig geweest!

Log in of Registreer om te reageren.