COP Hoe leef je er mee?

20-11-2018 om 07:17 uur

hallo, ik heb geprobeerd door te reageren op een oude topic in contact te komen met lotgenoten. Helaas nog geen reacties gekregen. Ik zou het heel fijn vinden eens met een paar mensen contact te hebben die ook COP hebben. Inmiddels ruim 1 jaar verder en nog steeds in ziekenhuis Den Bosch geen personen die eens mee kunnen praten. Heeft een van jullie daar behoefte aan? ik woon in omgeving Den Bosch.

Login of registreer om te reageren
22-10-2019 om 22:10 uur

Colette Ooms, Heel veel dank voor de link en wens ik je heel veel sterkte. Ook ik voel mij nog niet de oude. Vooral moe en zere spieren. Volgende week controle & foto. Slik Prednison naast Azathioprine, hoop straks de prednison af te mogen bouwen.

Login of registreer om te reageren
11-11-2019 om 19:59 uur

Idlcare, waarvan Colette een link heeft geplaatst is een stichting die o.a. interstitiele longaandoeningen, zoals COP, meer aandacht en bekendheid wil geven en de behandeling wil optimaliseren.
Ben daar erg blij mee, omdat er weinig info te vinden is.
Ik heb sinds eind juni de diagnose COP. Hij is een stuk minder, maar nog niet weg. Wel mocht ik de prednison gaan afbouwen...
Nog steeds snel achter adem...

Login of registreer om te reageren
19-02-2020 om 17:02 uur
Reactie op kruideniersvrouw

Hallo
Ik zit in hetzelfde schuitje. Heb 7 maanden prednisolon geslikt. Begon met 40 mg. Laatste 24 oktober gestopt daarmee heel langzaam afgebouwd en na 3 weken ging het weer helemaal mis en nu weer terug bij af en slik nu 30 mg prednisolon. Voor 4 weken dan terug naar 20 mg en word ik van Den Helder naar Alkmaar gestuurd omdat daar meer kennis is over cop maar op het moment weet ik het niet meer. Gaat dit steeds terugkomen en niemand kan daar op antwoorden. Ik word er moedeloos van. Ik krijg er een heel dik gezicht van, mijn haar gaat uitvallen, heel vlug blauwe plekken, heel erg transpireren vooral snachts en heel vlug moe. Weet iemand iets meer over hoe hier mee om te gaan. Helpt er iets of moet je gewoon maar stoppen met prednisolon. En wat gebeurt er dan. Kan iemand hier iets meer over zeggen.

Login of registreer om te reageren
19-02-2020 om 17:13 uur

Beste Kruideniersvrouw,
Ik ben mij bewust dat je bericht niet meer recent is maar vroeg mij toch af hoe het met je gaat. Je schreef over "gewoon maar stoppen met prednison" ik heb hier in een moedeloze bui Okt 2019 bij een gesprek in het VU MC Adam voorgelegd aan de longspecialist. Ik was helemaal klaar met de bijwerkingen van de prednison en het leven ontwrichte gevoel waar ik toen in zat. Boos, verdrietig moedeloos, onbegrip van mijn werkomgeving en bedrijfsarts alles kwam er toen uit. De prognose bij mij was dat als ik zou stoppen met prednison de ontsteking in de longen terug zou komen. Op mijn vraag in hoeverre de ontsteking dan mijn longen aan zou tasten en dit `ergens` zou stoppen. Werd mij aangegeven dat hier geen onderzoek naar is gedaan en het risico op de intensive care terecht te komen zeer aannemelijk was. Niet zo maar mee stoppen dus, was mijn conclusie. Er zo goed mogelijk mee leren omgaan en kijken naar de dingen die wel gaan maar dan op een ander tempo als je bent gewent. Makkelijk gezegd maar dat is het niet. Heel veel sterkte!

Login of registreer om te reageren
21-02-2020 om 21:24 uur

Als ik had kunnen stoppen met Prednisolon had ik het ook direct gedaan, Nanna.
We konden niet zonder, maar wat een troep is het en wat doet het veel met je lijf!
Bij de laatste controle, een paar weken geleden waren mijn longen schoon!!!
Ik zit nu nog een paar weken op 2,5 mg prednisolon. Spannend, want ik heb gelezen dat het in deze periode bij verschillende mensen terug komt.
Heb, sinds ik onder de 10 mg zit, veel last van mijn spieren en gewrichten, ben moe en heb regelmatig hoofdpijn. . Nog even doorzetten dus.
Inmiddels ben ik wel weer een aantal uren op therapeutische basis thuis aan het werk en hoop dat de komende weken uit te breiden.
Gelukkig heb ik een ontzettend fijne bedrijfsarts, die me goed informeert en goed met me meedenkt.
Volgens haar kan die vermoeidheid nog lange tijd aanhouden...
Het afgelopen jaar heb ik steeds de grenzen moeten verleggen, maar ben blij met elk stapje in de goede richting!!
Hoe is het nu met jou Nanna??

Login of registreer om te reageren
15-05-2020 om 20:11 uur

Vandaag naar de longarts geweest.
Jammer genoeg is de COP weer terug, dus weer aan de prednisolon.

Login of registreer om te reageren