Alternatieve oplossingen voor medicatie

07-03-2017 om 14:00 uur

Hoi allemaal, Ik heb al sinds jaren allergische astma, daarvoor neem ik dagelijks medicatie (inhalator, pillen, neusspray en oogdruppels). De oorzaak van mijn astma zit met name in stof, huisstofmijt en pollen. Tegenwoordig ga ik iedere dag met de trein naar mijn werk in Maastricht. Sinds ik van baan veranderd ben heb ik het idee dat ik meer last heb van mijn astma, hiervoor werkte ik in een klein dorp. Door de medicatie en de toenemende astma voel ik mij erg moe en ik denk ook dat de medicatie niet gaat bijdrage aan een structurele oplossing op lange termijn. Hebben jullie ideeën hoe ik van mijn medicatie af kan? Of in ieder geval kan minderen? Wat doen jullie om je beter te voelen? Ik kijk heel erg uit naar jullie reactie, want ik loop hier al een tijdje mee en weet niet meer wat ik moet!

Login of registreer om te reageren
07-03-2017 om 14:15 uur

Hoi Frank, dit is een probleem wat veel lotgenoten van jou en mij herkennen. Je begint vaak met een kortwerkende luchtwegverwijder, dan komt er een ontstekingsremmer bij, dan een langwerkende verwijder, allergietabletje erbij, druppels.... zucht en voor je het weet ben je sponsor van de apotheek en zijn toeleveringsbedrijven.
Maar het is niet anders.
Het enige is goed je huis en vooral je slaapkamer stofvrij houden, er bestaan pollenfilters voor in je neus, maar ik weet niet hoe effectief die zijn. Ook heb je een apparaatje, de medinose genaamd
http://www.allergieoplossingen.nl/medinose-anti-allergie-apparaat, maar geen idee of dit werkt.

Eén troost, veel allergiesoorten worden in de loop van de jaren minder heftig of doven uit.

Login of registreer om te reageren
07-03-2017 om 14:47 uur

@Thirza,
Dank je voor je reactie, ik heb ook het gevoel dat ik hier op het goede forum ben waar meer lotgenoten zijn. De apotheken worden er alleen maar rijk van en ik kom zelf geen stap verder.
Ik heb meteen even gekeken naar de Medinose maar de reacties lopen best wel uiteen, en ik weet niet of het idee van iets in mijn neus stoppen mij zo aanspreekt.. Het blijkt ook dat er bijna geen wetenschappelijke rapporten zijn die aangeven of het product werkt. Vindt jij dat relevant?
Ik denk ook dat het belangrijk is dat het huis goed schoon moet zijn, want daar besteed je toch best veel tijd. Wij maken goed schoon en ventileren ook voldoende, met name op de slaapkamer.

Zijn er andere mensen die gebruikerservaringen hebben met andere middeltjes of producten?

Login of registreer om te reageren
07-03-2017 om 16:09 uur

Belangrijk is ook bijvoorbeeld allergeen vrije hoezen et cetera en de saneringsadviezen die je overal wel kan vinden...je inrichting en welke stoffen je gebruikt voor gordijnen, vloerbedekking en stoffering het zoveel mogelijk stofvrij inrichten van je huis et cetera et cetera. Pollen werende horren voor de ramen zijn er ook. Maar zelfs de kleren die je draagt van welke stof het gemaakt is kan van invloed zijn. Het internet en dit forum staat vol met adviezen en suggesties.

En zoals Thirza al aangaf we zijn allemaal groot gebruikers van medicijn elke drie maanden twee grote boodschappen tassen vol pfff... Zelf verhuis ik elk half jaar voor een half haar naar Zweden en kom ik begin van de winter weer terug. In Zweden ben ik bijna zonder long problemen. Geloof me het is nog goedkoper dan in Nederland wonen, maar dat terzijde.

Maar als ik mijn huis verlaat en bijvoorbeeld naar een dichter bevolkt gebied ga heb ik gelijk last ook omdat ze daar bijvoorbeeld lindebomen aangeplant hebben ... en dan heb ik gelijk last van lindebomen pollen.

Met andere woorden verhuizen naar een minder allergische omgeving is de enige oplossing. Zweden of ander land valt te overwegen in Zweden kan je bijna zo aan het werk in vele beroepen.

Sterkte.

Login of registreer om te reageren
07-03-2017 om 16:38 uur

Heb je nu meer reistijd dan voorheen? Dat kost natuurlijk ook energie en maakt je vatbaarder voor meer klachten. Ik ben na een lange, heftige ziekteperiode op aanraden van de bedrijfsarts overgestapt van OV op de auto voor woon-werkverkeer ivm infectiegevaar.

Login of registreer om te reageren
07-03-2017 om 17:12 uur

@ Marcus
Wat zou ik het fantastisch vinden om naar Zweden te verhuizen, maar ik vrees dat er niet meer dan een vakantie in zit :). Ik zal eens meer gaan lezen over de textielen enzo, ik heb thuis overal laminaat liggen en zo min mogelijk "open" textielen. Wellicht moet ik ook eens naar de gordijnen gaan kijken. Hoe denk jij dat ik verder de luchtkwaliteit in huis kan verbeteren? Ik heb al Air So Pure planten op de slaapkamer staan, maar heb niet het idee dat dit veel doet.

@Daantje
Het reizen is inderdaad vermoeiender dan voorheen, maar 2 uur met de auto is helaas geen optie vanwege de files. Heb ook gelezen dat je dan heel veel fijnstof inademend wat de auto inkomt, of dit waar is weet ik ook niet. Heeft de bedrijfsarts je misschien andere tips gegeven waar ik iets aan zou kunnen hebben? Misschien een oplossing op kantoor?

Ik zag in eerdere topics ook meer vragen over luchtreinigers; hebben jullie daar ervaring mee?
Waar zouden jullie naar oplossingen zoeken? Internet of meer forums raadplegen? Weten jullie wellicht andere forums die ik ook kan raadplegen?

Login of registreer om te reageren
07-03-2017 om 18:01 uur

Zelf heb ik in de keuken een extra filter en in mijn stofzuigers etc etc heb verder geen speciale luchtbehandelaars in huis. Heb wel speciale horren in mijn ramen en deuren zitten tegen pollen.

http://www.longforum.nl/discussion/comment/535533/#Comment_535533

Mag geen reclame maken maar bij het kookpunt in Rotterdam kan je die werkend zien.

Je dekbedden in de diepvries 1x per jaar al dat soort zaken. Zelf doe ik ook mijn matrassen in de vriezer maar dan moet je wel een over een inloop vriezer beschikken. Regelmatig je kussen vervangen en / of een allergeen hoes eromheen. Vrouw of partner de deur uit en alleen slapen maar voor velen geen optie. Dichte kasten voor boeken etc heb alle boeken en dergelijke in een aparte kamer staan die altijd dicht is. Dichte keuken is het beste en dan afzuiging aan en eventueel de deur open. Er zijn specialistische bedrijven die je woning tegen huisstofmijt kunnen behandelen.

Een actie plan vind je hier

De site van allergiezorg vind je hier

Allergie forum hier

Allergie startpagina

Ook kan je vragen of de longverpleegkundige komt kijken in je woning en nog adviezen heeft.

Succes en sterkte.

Login of registreer om te reageren
11-04-2017 om 09:21 uur

ik heb zelf op mijn slaapkamer het minste last, vooral in de woonkamer veel. maar in het ov is het het ergste, dus nu moet ik elke keer vlak voor ik met t ov moet mn pufjes innemen, en in de lente moet ik preventief een anti hystamine pil innemen. aangezien je al vrij veel in het huis hebt aan goede dingen, denk ik echt dat het meer aan de locatie ligt, en aan de werkplek met daarbij het woon werk verkeer. probeer misschien je werkplek ook ietsjes te astma proofen, ik weet niet hoeveel vrijheid je hierin hebt maar bv vochtige doekjes meenemen en je stoel afnemen enzo kan al een klein verschil maken. heel veel succes!!!

Login of registreer om te reageren
12-04-2017 om 03:32 uur

Zingen jullie.
Wanneer ik meer zing voel ik iets verbetering.
Ook slik ik laatste tijd bijen producten...pollen en wanneer benauwdheid heftiger is propolis extra. Niet dat t over gaat maar wel t idee mij beter voel.
Auto klopt. Werk 1 a 2 x op afstand en laatst mooi weer was t inderdaad weer heftiger ondanks de filters in de auto. Maar ook vocht. Blijft vermoeiende kwaal waar je mee moet leven. Medicatie werkt wel en soms niet. Ligt ook echt aan meerdere factoren.

Sterkte allemaal. Zweden nog niet over nagedacht geen gek idee. Meubels goedkoper...ook huizen van I..a? Lol

Login of registreer om te reageren