Morfine

Hoy ik heet Mar en ben al jaren longpatient en heb COPD Cold 4 waar ik nu mee zit is dat ik problemen heb met mijn darmen door de Morfine daar staat Morfine bekend om ik gebruik dan ook zakjes Macrogol om de boel te stimuleren.
Is er misschien iemand die ook met diezelfde problemen heeft ??? daar kan ik dan ook weer wat van leren .

Reacties

 • MarcusMarcus Gebruiker
  Mar welkom.

  Heb het lang geslikt. Als je morfine gebruikt schrijven de meeste artsen vaak ook macrogol en elektrolyten voor om de stoelgang in beweging te houden. Morfine stopt de werking van de darmen namelijk.

  Dit is iets om aan je behandelend arts te vragen.
 • JoJ_91JoJ_91 Gebruiker
  Wat je ook nog kan vragen is magnesiumhydroxide. Dat helpt ook om de darmen op gang te houden. Of anders bisacodyl vragen. Is ook te koop bij de drogist onder de naam dulcolax. Dit zijn echt prima laxeermiddelen. Heb zelf ook hardnekkige darmen... en deze twee middeltjes houden het ook aan de gang.

  Maar movicolon/macrogol is het meest gebruikte middel. Met de hoeveelheid zakjes kun je ook nog een beetje spelen zodat het beter gaat.

 • Demi2uDemi2u Gebruiker
  @Marretje
  Een prima laxeermiddel is gedroogde pruimen en wat mij met name goed helpt zijn gedroogde vijgen. Binnen 2 uur zit ik op het toilet, misschien ook een optie? Aangezien je al genoeg medicijnen gebruikt, zijn natuurlijke producten misschien net zo goed??
 • marrretjemarrretje Gebruiker
  Hoi hoi dank voor jullie reactie . Mijn darmen reageren nu dat ik als ik op sta wel 3 keer achter elkaar moet ppff en moet dan daarvan weer bijkomen , maar ik blijf misselijk dus probeer ik vandaag maar geen zakje Macrogol en ben met een kuurtje begonnen van 5 dagen en dat heet metoclopramide is dat bij jullie bekend ?? Ik moet het proberen wat dit hou ik niet vol . Minder Morfine gaat goed met 3 x per dag Ohramorf moest wel afkikken hoor met minder morfine zo labiel als wat . Had achteraf het graag van de huisarts willen horen dat dit kon gebeuren , maar goed het is nu goed zo .
  Dus mijn vraag of jullie Metoclopramide kennen en of het ook bijwerkingen heeft?? groet Marretje .
 • helenehelene Gebruiker
  Marretje ik weet niet of dit helpt, ik heb geen ervaring met morfine, maar ik heb wel eens dat mijn ontlasting een beetje vast zit. Met mijn copd 4 heb ik niet veel kracht om te persen.
  Wat bij mij heel goed helpt is : bij inademen buik uit zetten en bij uitademen buik inhouden eerst even oefenen en dan bij uitademen gaan persen.
 • harry56harry56 Gebruiker
  elke dag z'n zakje en no problems gebruik ik ook
 • kees61kees61 Gebruiker
  hoi marretje. ik gebruik oxicodon al heel langen best veel. ik heb tegen de vastzittende stoelgang lactulose stroop,deze moet ik twee keer per dag innemen na het eten en het helpt bij mij geweldig. nergens geen last meer van. wel via specialist gehad.
 • marrretjemarrretje Gebruiker
  Dank jullie wel voor de antwoorden . Weer 1 week ziekenhuis achter de rug en weer voor mijn darmen . Omdat ik het puur benauwd heb kom ik op de longafdeling terecht en krijg ik zuurstof wat heerlijk is maar de oorzaak zijn mijn darmen . Er is nu 24 uur urine opgevangen met een dieet dat onderzoek heet 5-HIAA onderzoek urine heeft iemand dit misschien ook gehad ......
 • muffinmuffin Gebruiker
  muffin
  ik heb een heel eenvoudig recept
  s'ochtends een bordje Brinta pap en je gaat er beslist goed van naar de wc
  want daar zitten zoveel vezels e.d. in
  proberen waard toch?
Log in of Registreer om te reageren.