Nieuwe gebruikers

MarcusMarcus Gebruiker
Er komen vaak nieuwe gebruikers wellicht is het handig om een gebruiksrichtlijn zonder betuttelend of belerend te zijn ergens aan het begin te zetten. Het komt steeds vaker voor namelijk dat nieuwe gebruikers berichten dubbel plaatsen of zich niet voorstellen.

Reacties

 • ReuzenkakatoeReuzenkakatoe Gebruiker.
  @Marcus
  Op zich een prima idee, en daarbij probeer ik me te verplaatsen in een nieuwe gebruiker die in hoge geestelijke nood na slecht nieuws van de dokter in meerdere topics een hulpkreet plaatst zonder zich eerst voor te stellen. Die gaat niet eerst de FAQ lezen. Dit moet, denk ik, erg goed doordacht worden. Mogelijk iets als een korte automatische welkomstboodschap met een vrijblijvende link naar de gedragsregels tijdens de eerste login of zo. Benieuwd hoe anderen dat zien, en wat er technisch mogelijk is. Helaas ben ik zelf al vergeten hoe de inschrijfprocedure ook al weer verliep. Dank voor de suggestie.
 • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
  Ik denk ook dat het goed is als er een korte duidelijke boodschap aan het begin bij aanmelding zou komen.
  Je komt op deze site terecht wanneer je het zelf niet meer weet( ziet zitten) en wil je zo snel mogelijk informatie ( hulp)
  Het is in het begin ook erg onduidelijk hoe de site werkt.
  Je komt er uiteindelijk vanzelf wel achter maar dan zijn er vaak al dubbele vragen gesteld ( is mij ook gebeurt) .
 • MarcusMarcus Gebruiker
  Het zou bijvoorbeeld naar mijn idee heel simpel kunnen op de homepagina..

  Longforum

  Overzicht

  Welkom op het longforum. (en dan sticky)
  Mededelingen
  Feedback
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  Goede ideeen! We nemen het mee in het volgende crew overleg en gaan kijken hoe we dit vorm kunnen geven
 • ReuzenkakatoeReuzenkakatoe Gebruiker.
  Ik sta achter Marcus in deze. Marcus komt vaker met goede ideeën.
 • Moos13Moos13 Gebruiker
  #6 edited juni 2017
  ik ben zelf nieuw hier en misschien heb ik het ook dubbel geplaatst omdat ik alleen de 1e regels van mijn topic zie. Is dat gewoon of heb ik iets fout gedaan? Ik heb mezelf daar ook voorgesteld. In topic 'hardnekkige longontsteking'. Sorry als ik nog niet alles snap.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  Moos
  ik zie het inderdaad ik heb er 1 verwijderd
 • StuartStuart Gebruiker
  Waarom zou iemand zich verplicht moeten voorstellen Marcus? Die eis is er nooit geweest en als mensen liever een beetje anoniem blijven moet die vrijheid er zijn.
  Dit forum is opgericht om mensen te helpen, niet om mensen verplichtingen op te leggen. Mensen zijn gelukkig allemaal anders en het forum moet toegankelijk zijn en blijven voor iedereen.
 • ballingballing Gebruiker

  Op zich klinkt het allemaal goed bedoeld en positief.
  Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een kwestie is van goed fatsoen. Zoals je een hand schud.

  Echter neig ik me achter @Stuart te scharen omdat de vrijheid iets te doen of te laten een persoonlijke keuze is. Men treed niet in de vrijheid van een ander. Dat is ook een gulden fatsoensregel.
  Er wordt al veel te veel in ons leven geregeld en betutteld. Laten we dat hier niet doen.
 • VonJotVonJot Gebruiker
  #10 edited augustus 2017
  Zullen we weer even on topic gaan? Het gaat hier om hoe nieuwe gebruikers het forum zouden moeten kunnen (lekker wazig, maar wel correct) gebruiken, en niet wat wel en/of niet mag.
  Betuttelen, zoals je wilt, dat doen moderators achteraf zodra er opzet in het spel is of wordt vermoed. Verder corrigeren wij alleen maar en reiken een helpende hand aan hen die het nodig hebben of zelfs (durven te) vragen. Dank allemaal!
 • StuartStuart Gebruiker
  #11 edited augustus 2017
  Waar gaan we hier off topic dan? Jij bent 4 maanden lid van dit forum, ik 12 jaar en heb het mede opgericht. Ik verbaas me enorm dat je meent dat er off topic is gepost terwijl er precies 2 posts zijn geplaatst welke jij mogelijk niet voor 100% in orde acht? Heel vreemde reactie daar slechts inhoudelijk is gereageerd op de OP.
 • ballingballing Gebruiker
  Kan het ook niet helmaal volgen.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik houd er ook niet van om me verplicht voor te moeten stellen, een groot voordeel van het internet is toch juist dat je alleen hoeft te delen wat je kwijt wil en verder anoniem kan blijven.
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Voor zover ik me kan herinneren heb ik me ook niet officieel voorgesteld, ben er gewoon per toeval ingerold...
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #15 edited november 2017
  Dank voor alle reacties hier. Mijn gedachten gaan niet uit naar een verplichte voorstel ronde, ook niet dat mensen anonimiteit zouden moeten opgeven. Ook heb ik geen enkele behoefte om te betuttelen, te regelen en of in iemands vrijheid te treden. Maar zoals vele andere topics gaat ook dit topic een kant op die een starter nooit bedoeld heeft. .... Meen ook dat er in een ander topic voorgesteld werd (als advies) om in het profiel een mogelijkheid te maken welke longziekten iemand heeft, ook zijn er in het verleden wel diverse topics over etiquette of andere forum aanwijzingen geweest.

  Voorop staat dat ik het jammer vind dat mensen die zich voorstellen dit soms in meerdere topics doen, of iemand die in nood een vraag stelt dit in meerdere topics doet in de hoop gezien te worden. Het joehooeee hier ben ik effect. Vervolgens moeten die weer gewijzigd, verwijderd, bij elkaar gevoegd of soms anderszins bewerkt worden. Voor mensen die nood hebben geldt vaak een oud chinees spreekwoord ... "... in een vol kopje thee kan geen thee meer bij ...", juist die forumgebruikers moeten alle ruimte hebben om hun verhaal te kunnen doen.

  Maar .... na maanden weer in te lezen vind ik inmiddels wel meer zaken jammer en verbaas ik me regelmatig.

  - Meer en meer zie ik dat iemand een topic opent, diverse leden de moeite nemen om daar op te reageren er verder door de starter van het topic verder niet op gereageerd wordt.
  - Dat een topic een kant op gaat of verzand in een discussie die daar niet thuis hoort en dat er besloten moet worden om een topic dan maar te sluiten.
  - Dat er in diverse topics toch meer en meer direct op de persoon gespeeld wordt.
  - Dat er zelfs topics zijn waar iemand helemaal geen reactie krijgt.

  Het lijkt steeds meer een internet forum te worden zoals er tientallen van zijn, zonder forumbeleid, zonder enige binding, waar elke gebruiker iets dumpt of een vraag stelt naar zijn of haar behoefte. Meer 'asynchroon' met elkaar overleggen en gebruiken. Ben blij dat het een forum voor en door iedereen is, zo breed mogelijk toegankelijk is voor iedereen, zo moet dat ook blijven, waar iedereen terecht kan met een vraag of voor advies. Waar iedereen, vanuit verschillende achtergronden en culturen, terecht kan met haar of zijn verhaal en waar ieder gerespecteerd wordt.

  Mijn verbazing zal als grondslag hebben dat ik maanden (gelukkig) geen internet heb gehad en minder contact met de beschaving heb gehad. Vaak waren mijn enige metgezellen de elanden en de herten en kwam mijn voedsel zo uit het bos, het water of van eigen veld. Bij meerdaagse tochten moest ik vaak, als ik niet van hut naar hut trok, eerst een onderkomen voor de nacht maken. In algemeen was de dichtstbijzijnde Lidl 50- 75 kilometer of meer verderop.

  Ben blij te zien dat vrijheid, nog steeds, hand in hand gaat samen met de daar bij behorende verantwoordelijkheid. Vaak geldt daarbij wel hoe groter de vrijheid hoe groter de daarbij behorende persoonlijke verantwoordelijkheid en zelfreflectie, zo moet ook ik mezelf dat steeds voor ogen houden.

  Het wordt misschien tijd om permanent die solitaire levenswijze op te zoeken.
 • StuartStuart Gebruiker
  Je komt nogal negatief over moet ik eerlijk zeggen. Misschien is de laatste zin van je tirade de meest zinvolle.
  Dit is een internetforum, mensen zijn, gelukkig, allemaal anders en je zal het nooit ergens precies zo krijgen hoe jij het perfect acht. Men zou depressief worden van je bericht zeg.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #17 edited december 2017
  Dat jij het negatief ervaart vind ik erg jammer en zeer spijtig, mijn gedachten gaan dan uit naar aan de opmerking die een prof altijd maakte: " ... waar je een conclusie maakt over de ander zeg je meer van jezelf dan van de ander! ...".

  Het is maar goed dat iedereen anders is, over mijn tekst, die jij duidelijk als " tirade" ervaart en zo betiteld, denk ik anders en is beslist niet zo bedoeld en zeker niet om naar een "ideaal" of "perfectie" te streven of te gaan, jammer dat jij dat zo ervaart. Vind het zoals al gezegd erg spijtig dat jij dit zo ervaart, ben blij dat jij je gevoelens daarover goed en op een duidelijk opbouwende en positieve wijze kan ventileren, ben je dankbaar voor deze opbouwende en zinvolle bijdrage, heb bewondering voor de wijze waarop je dit doet en ga ik hier graag positief mee om en kan ik zeker wat met jouw bijdrage, dank je daarvoor.

  In mijn ogen is het longforum een internetforum waar de gebruikers een groep mensen zijn van een constant veranderende samenstelling, waar mensen komen en gaan, een afspiegeling zijn van de maatschappij, waar ieder zichzelf en de ander respecteert en waar ieder zijn of haar verhaal kwijt kan. Waar elke gebruiker andere ideeën, gedachten, gevoelens en een andere mening heeft hetgeen een heel natuurlijk aspect is, daar gaat het forum uiteindelijk over. Naar mijn idee verliezen sommigen echter uit het oog dat achter elke post, bericht, verhaal of emotie een mens van vlees en bloed zit met gevoelens met zijn of haar verhaal, op dat moment in haar of zijn persoonlijke omgeving en situatie. We kennen (ik ken) de ander niet, zit er niet bij of naast wanneer de ander een bericht plaatst of wanneer en in welke toestand de ander mijn bericht leest, ik realiseer me maar al te goed dat ik vaak niet de precieze achtergronden van de ander ken. Niet de emotie ken van de ander op moment dat die een bericht leest of plaatst al kan ik die soms ervaren uit het geplaatste bericht. De communicatie is vaak erg beperkend en mist er juist een groot deel van de communicatie die we als mens gebruiken, namelijk het non verbale. Zo kan ik alleen reageren op wat de ander in een bericht "direct" of indirect reflecteert en verteld, dat maakt het vaak al moeilijk genoeg en leeft bij mezelf het idee dat ik daar respectvol, eerlijk, voorzichtig en behoedzaam mee om moet gaan.

  Zelf ga ik graag in rechte verhoudingen om met anderen, benader en behandel ik anderen zoals ik zelf behandeld en benaderd zou willen worden. Naar mijn idee is de ander dat waard en verdient elk mens, elke gebruiker, van dit forum dat. Hou mezelf vaak voor ogen en in gedachten dat elke gebruiker met haar of zijn bijdrage juist in en door die bijdrage ook kwetsbaar is.

  Hoe elk mens een forum gebruikt, de ander behandeld en benaderd moet elk mens (gebruiker) voor zichzelf weten, tenslotte verschillen we allemaal van achtergrond, cultuur, normen, waarden, gebruiken en leeftijden. Voor mezelf hanteer ik, hoe groter de vrijheid hoe groter de verantwoordelijkheid die ik heb, al lukt dat jammer genoeg niet altijd helemaal.

  Wens je een fijne en een hele goede kerstdagen en een heel fijn 2018.
 • joop60joop60 Gebruiker
  @Reuzenkakatoe en @Gwenny en @Vonjot,
  Heel goed om nieuwe gebruikers te begeleiden en/of
  adviseren bij het voorstellen.
  Ik ben bepaald geen computer-nerd, maar zo moeilijk
  zijn de huidige regels nou ook weer niet.
  Ik ben het met Marcus eens,
  Nieuwe gebruikers, zoals ikzelf een aantal maanden geleden,
  komen met een vraag, opmerking of een verhaal waar de wanhoop en emoties zelfs door de computer vanaf spatten.
  Het belangrijkste is dan dat er gereageerd wordt, dat er contact
  gemaakt en gevoeld wordt. Weten dat je er niet alleen voor staat,
  ook al is dat anoniem en via het internet is heel waardevol.
 • adjee260491adjee260491 Gebruiker
  Ik ben hier nieuw en zal het inderdaad fijn vinden als er reacties kwamen op mijn berichtjes.
  Echter weet ik ook niet precies of ik het wel goed doe qua plaatsen en of mensen het lezen.
  Goed dat het even onder de aandacht wordt gebracht denk ik.

  Groetjes :)!
 • Corry54Corry54 Gebruiker
  Ik snap er niets van. Wat is een BBCode en waar vind ik die?
 • jvdspoeljvdspoel Gebruiker
  #21
  ben ook nieuw hier maar de berichten zijn allemaal oud en van vorig jaar
  had gehoopt dat ik een wat actiever forum zou aantreffen
  heb ook het idee dat er geen leden meer zijn erg jammer
  had graag gepraat met anderen die kinderen met astma hebben..
  gr jeanette
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #22
  Welkom hier Jeanette, hoezo allemaal oude berichten?er wordt hier toch dagelijks dingen gedeeld of bedoel je een specifiek onderdeel?
  Er zijn leden genoeg, alleen is een ieder vrij om te lezen en schrijven wanneer hij/zij wil,niks is verplicht.
  Dat maakt het juist een prettig forum.
  Ik hoop dat je er toch iets aan hebt, groetjes, Jolien
 • joop60joop60 Gebruiker
  #23
  @jvdspoel
  Welkom Jeanette,
  hier wordt dagelijks gepost, gereageerd in zeer verschillende topics.
  Ik zou zeggen: voor ieder wat wils en niks moet.
  Het informeren en helpen op wat voor manier dan ook staat voorop.
  Veel plezier en sterkte en er zijn topics die je zullen aanspreken
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #24 edited juni 2018
  Janette welkom op het longforum, ben blij te lezen hoe je over dit forum denkt en begrijp dat we van jou een dagelijkse bijdrage gaan krijgen alvast mijn dank daarvoor en ben ik naar jouw bijdrage erg benieuwd.

 • NckiieNckiie Gebruiker
  #25
  Ik ben nu een tijdje lid en ben jong en redelijk snel wegwijs op het internet, maar ook ik moest even zoeken. Net als jeanette dacht ik in het begin dat er veel oude berichten stonden, tot ik had gevonden hoe je bij recente topics komt. Dan lijkt het forum ineens te leven:D
  Ik kan me wel voorstellen dat nieuwe gebruikers in het begin wat problemen ervaren.
  Het voorstellen zou leuk zijn als iedereen dat doet, maar vrijblijvend trekt meer mensen denk ik. Maar ik snap je punten Marcus en ben het er op grote lijn ook wel mee eens!

  Ik voelde me in het begin soort van guppie in een grote zee en heb veel gelezen en gekeken en toen wat gepost en zo mijn weg gevonden naar de rest. Maar het was wel even zoeken.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  #26 edited juni 2018
  Tips zijn altijd welkom he :)
  Dan kan ik altijd nagaan wat er mogelijk is!
 • ballingballing Gebruiker
  #27 edited juni 2018
  Ik blijf erbij @Gwenny dat er een mogelijkheid zou moeten zijn om likes/dislikes en enkele gradaties daar tussen te kunnen geven.
  Zoiets zou laten zien waar je zelf staat in de community maar zal ook de sfeer verbeteren zodat er eens meer gelachen wordt. Dat mis ik namelijk hier.
  Nu is een (long)ziekte niet iets om over te lachen. Dat weet ik ook wel maar lachen zelf is goed voor de ziekte.
  Ziekte brengt al genoeg stress. Lachen dus.
  Misschien dat lachen er ook voor kan zorgen dat hier niet af en toe de boel ontspoort.
  Dat allemaal gezegd hebbende met de beste bedoelingen.
Log in of Registreer om te reageren.