Weer aan werk gaan

Graag jullie advies. Ik heb na een niet herkende longontsteking pleuritis gekregen en deze is behandeld met antibiotica welke gelukkig goed aansloeg. Nu na een week ben ik vrij van medicijnen en probeer voorzichtig weer wat te gaan doen. Ik ben nog benauwd. Maar denk erover om toch volgende week weer te gaan werken 4 a 5 uurtjes op een dag 3x per week. Me familie vindt dat ik het nog moet uitstellen en me rust moet nemen. Wat is wijsheid?

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  Zorg dat je echt goed hersteld bent! Ik heb zelf ook pleuritis gehad en dat was zo’n 10 weken geleden en ben er nog van aan het herstellen.
  Als je te vroeg begint heb je kans dat je lichaam je weer terugfluit en dat zou zonde zijn. Neem dus echt de tijd en luister heel goed naar je lichaam!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik heb ooit het advies gehad om pas weer te gaan werken als je aan het eind van een dag thuis denkt 'nu had ik wel kunnen werken'. Pas dan ben je er aan toe. Ik weet niet hoeveel je normaal werkt maar ga dan nu hooguit de helft van de uren, ook als het goed gaat en ga dan naar huis. En denk niet dat als het één dag goed gaat, dat je de dag erna gelijk weer meer kan. Ik weet niet hoelang je al uit de roulatie bent maar soms kan een arbodienst of bedrijfsarts je ook goed begeleiden.
 • tazzie60tazzie60 Gebruiker
  Dank jullie voor reactie. Ik was eerst ruim 1 1/2 week thuis voor wat huisarts afdeed als virus maar achteraf longontsteking bleek te zijn na 1 dag werken werd ik nog zieker en kreeg na longfoto conclusie pleuritis. Ben nu 2 weken daarvoor weer thuis. Wat ik overal lees op forum is dat best kort. Heb vandaag idd contact gezocht met arbo. Volgende week nieuwe longfoto
Log in of Registreer om te reageren.