Drukkende pijn borst / borstbeen en tussen schouderbladen

Ik heb nu al een aantal weken wisselend en niet altijd dagelijks een drukkende pijn op het borstbeen soms in de midden soms over de gehele borstkast, ben hier 6 weken geleden mee bij de huisarts geweest, ik ben bekend met syndroom van Tietze maar de klachten voelden toen anders. Huisarts heeft toen hart en longen geluisterd klonk allemaal goed.
Oom heeft ze bloed laten prikken om hartproblemen en een longembolie uit te sluiten dit was allemaal goed.
Huisarts dacht toen aan irritatie van de borstkastwand en dat moest vanzelf weer overgaan dit is ook gebeurd paar dagen later was het weg.
Maar nu sinds ongeveer 3 weken is het er weer is zo ineens weer op komen zetten, huisarts gevraagd of het van de longen kan komen maar zij blijft aangeven dat ze eerder denkt een een probleem van de borstkastwand.
Ben 2 weken geleden ook behandeld met een kuur voor een bij toeval ontdekte longontsteking omdat ik een mri had gehad van de lever.
Ook huisarts toen weer gevraagd of de klachten van de drukkende pijn op de borstbeen van de longen kon komen maar zij dacht niet dat het met de longontsteking in verband stond, ik was verder ook niet ziek van de longontsteking alleen af en toe een klein kuchje als ik veel druk had op mijn borstbeen. Huisarts dacht dat longontsteking door een virus kwam omdat ik er niet ziek van was.

Mijn vraag is kan het borstkastwand/borstbeen pijn toch van de longen komen of zal het in verband staan met de Tietze en een irritatie van de borstkastwand ook omdat de pijn wisselend aanwezig is en vaak zo ineens op komt zetten waarna het wel een tijd achter elkaar aanwezig blijft.
Moet over 4 weken een long foto laten maken om te kijken of het infiltraat in de longen weg is , eerder had geen zin zij de huisarts.

Als aanvulling nog dat ik ook een hoge ademhaling heb gaf huisarts aan en ik al 6 weken in de ziektewet ben omdat het verstandig was om het wat rustiger aan te doen.
Ik heb vorig jaar namelijk een zwaar jaar gehad en veel stress wat er waarschijnlijk nu allemaal uitkomt en ook veel lichamelijke klachten geeft die ik daarvoor nog heb gehad.

Reacties

 • Marieke2Marieke2 Gebruiker
  Zou iemand misschien mijn vraag kunnen beantwoorden?
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Je kan pijn krijgen van benauwdheid en verhoogde adem activiteit doordat je spieren harder moeten werken. Dan kan fysiotherapie helpen. Je kan ook pijn hebben door prikkeling van het longvlies bijvoorbeeld door een longontsteking of pleuritis maar dat zou je huisarts moeten kunnen diagnostiseren.
 • Marieke2Marieke2 Gebruiker
  3 weken geleden een klein infiltraat gezien in de onderste rechterkwab deze is bij toeval gezien op een MRI scan die ik moest maken voor mijn lever.
  Hiervoor heb ik een antibiotica kuur gehad uit voorzorg omdat ze niet weten of het door een bacterie of virus kwam. Huisarts toen gevraagd of die klachten van het borstbeen/ tussen schouderbladen ook van de longontsteking kon komen, maar huisarts gaf aan dit niet te denken maar denkt dat het een probleem van de borstkast zelf is. Heb deze klachten van de borstbeen en tussen schouderbladen al langer ook al voor de longontsteking, en soms is het een paar dagen weer weg en zo ineens begint het weer.
 • SooshSoosh Moderator
  Hoi Marieke, we hebben ook een 'vraag het de deskundige' topic. Dan kijkt er een longarts naar je vraag, want uiteindelijk zijn wij geen artsen maar lotgenoten. Natuurlijk willen we met je meedenken, maar ik denk dat een arts jou beter van een antwoord van voorzien.
 • Marieke2Marieke2 Gebruiker
  Ja ik heb mijn vraag ook geplaatst op topic vraag het de deskundigen maar krijg hier ook geen reactie op helaas.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Marieke2 de longartsen beantwoorden vrijwillig en in hun eigen tijd de vragen op het forum, dus het kan even duren voordat je vraag daar wordt beantwoord:)
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Zoals ik het lees heb je een specifieke vraag, die meer geschikt lijkt voor een deskundige. Dat lotgenoten eerder geen antwoord gaven, komt misschien daardoor. Althans, dat vermoed ik.

  Zojuist heb je je vraag bij 'Vraag het de deskundige' gezet. Van een deskundige krijg je zeker antwoord. Dat zijn wel vrijwilligers, die, voor zover ik weet, geen vaste dag of tijd hebben wanneer zij onze vragen beantwoorden. Dus soms laat het antwoord wat langer op zich wachten. Maar meestal krijg je vrij snel antwoord.

  Sterkte met je klachten. Hopelijk weet je snel meer en kun je er iets tegen doen.
Log in of Registreer om te reageren.