Hoe ga jij om met de wereld op dit moment?

11-11-2021 om 18:22 uur

Omdat er vraag naar is en vanuit het longfonds niks komt, kunnen we elkaar misschien hier tips geven, stoom afblazen, noem het maar op:) wellicht komen er vanuit onverwachte hoek heel goede en bruikbare tips en samen staan we sterker dan alleen!

Login of registreer om te reageren
11-11-2021 om 23:40 uur

Mooi topic , echte tips heb ik niet, behalve heb je Astrazenica of Jansen gehad besef dan dat je minder goed beschermd bent, dit is toch wel erg belangrijk nu de booster prik nog even duurt..
Met de wereld van nu ga ik om in mijn eigen kleine wereldje,ik sluit veel buiten, grote groepen is een no go.
Ik word heel naar wanneer ik mensen nog steeds hoor roepen over corona, het is maar een griepje...voor sommigen wel maar voor velen niet.
Ik mail veel, lees veel, wandel in het bos of in de buurt wanneer het rustig is...online shoppen ben ik een kei in .
Ik mag niet erg klagen want ik word geregeld gebeld door mijn huisarts of poh hoe het gaat en of ik ergens mee zit of tegen aan loop.
Verder is het een onrustige tijd, ik vind misschien de verharding nog wel het ergst...het is steeds meer ieder voor zich geworden heb ik het gevoel.

Login of registreer om te reageren
12-11-2021 om 04:57 uur

Mee eens hoor over die verharding. Ik vind het ook erg dat er keihard wordt geroepen het is de schuld van die en die, volgens mij zijn we met een heel grote groep schuldig aan het niet meer opvolgen van de basismaatregelen. Dan moeten we wachten tot de overheid ingrijpt ipv dat ze we zelf bedenken, oke ik weer houd meer afstand of behoud nog steeds die afstand, draag een mondkapje in drukkere ruimtes etc.

Gister toen de adviezen van het OMT waren uitgelekt volgens traditie was ik er wel helemaal klaar mee en boos, teleurgesteld en vooral verdrietig. Ik kijk al een tijd uit naar mijn verjaardag dan zou ik naar weer een echte musical gaan en dan hoor je dat de theaters weer dicht gaan vermoedelijk. Ik zit al langer dan corona in een lockdown en kijk extra uit naar dit soort momenten. De uitzondering die als druk iets wel mag van de longarts, want daarvoor mocht ik ook al niet met het OV en naar drukke evenementen etc.

Ook vind ik die 2G regel raar, zeker nu blijkt dat AatraZeneca en Jansen na een tijd lang zo goed niet meer beschermen. En de directeur van Pfizer NL had gezegd dat Pfizer makkelijk “snel” aan te passen is aan nieuwe varianten en die deltavariant is super besmettelijk en nog steeds moeten we het doen met het oude vaccin🤷🏻‍♀️ Ik snap dat niet!
Veel gevaccineerden denken ik ben gevaccineerd dus kan het niet krijgen en anderen niet besmetten, de GGD die dan ook rare adviezen geeft en tegenstrijdige adviezen afhankelijk van wie je spreekt.
Scholen willen ze openhouden en mijn ma ja werkzaam in het onderwijs en zegt gooi dat aub dicht! De een na de andere klas moet in quarantaine, dus daar zitten de besmettingskansen ook enorm. Mijn andere tante werkt in het middelbaar onderwijs en ook daar blijken veel besmettingen te zijn.

En dan nog een minister die eerst harde uitspraken doet en later precies het tegenovergestelde doet… ik wil niet in zijn schoenen staan, maar doe geen beloftes die je niet met 100% zekerheid niet kan nakomen, ik kan me voorstellen dat mensen daar boos over worden en daardoor recalcitrant worden. Als er nu iets gezegd wordt van dat komt er niet dan denk ik oh dus dat is het volgende🤷🏻‍♀️

Maar echt de verharding, steeds meer verdeeldheid in de samenleving en soms het gevoel krijgen voor of tegen te moeten zijn ipv beide kanten snappen en het maar wijzen naar een bepaalde groep ipv kijken naar onze eigen acties en sociale cohesie zou ook weer welkom zijn, maar wel op een respectvolle manier.

Gelukkig gister bij de huisarts was het soort van fijn. Ik was zo kortademig en benauwd dat ik mijn mondkapje bijna inademde en er soort van in stikte, dus ik hield hem anders waardoor hij eigenlijk geen functie had maar ik wel liet zien dat ik hem wilde dragen en niemand die boos keek, iedereen keek begripvol. Een vrouw kreeg een hoestbui en liep naar de gang zodat ze niemand lastig viel ermee, alhoewel ik het naar vond dat ze zich zo bezwaard voelde. En verder zat iedereen gewoon rustig met dat ding op en was er een ontspannen sfeer😊 zo kan het dus ook👌🏻

Oeps lang verhaal🙈

Login of registreer om te reageren
12-11-2021 om 05:03 uur

Ohja en qua tips, er zijn vaak per gemeente wel instanties die helpen, maar is helemaal verschillend. Ik woon in een dorpje en daar merk je wel dat mensen voor elkaar willen zorgen. Met kerst kan je iemand opgeven voor een lichtje, zodat je kan laten weten dat je er bent voor een buur. En er zijn projecten met name voor eenzame ouderen.

Verder liep ik al bij de psycholoog en kan daar wel fijn spuien als het me te hoog zit en ik woon nog bij mn moeder waar ik heel goed mee kan praten en ben daar ook enorm dankbaar voor en gelukkig weet ze dat ook🥰

Login of registreer om te reageren
12-11-2021 om 06:58 uur

Goed idee hoor, dit topic!

Ik heb ook niet echt tips. Ik merk wel net als in het andere topic genoemd werd dat ik me juist met die qr codes minder veilig voel, zeker omdat er ook mee gefraudeerd wordt. Ik vermijd ook nogsteeds alle drukke plekken. Dat deed ik voor corona sowieso altijd al wel, maar nu des te meer. Verder als ik bijv ga winkelen (ook rollend, net als @goudvisje 🤗) dan doen we dat op rustige tijden/dagen en verder vind ik ook thuiswinkelen heerlijk. Echt wel een uitkomst nu hoor, die webwinkels. Verder ben ik super blij met netflix en ik puzzel er wat op los, wel allemaal op de tablet tegenwoordig 🤣

Verder met de mondkapjes heb ik leuke nieuwe fleurige kapjes met printjes besteld laatst. Heb ze wel al binnen, maar nog niet kunnen dragen want ik zit nu even aan huis gebonden. Ergens helpt het wel, die leuke printjes, dan ben je stiekem toch ineens blij met je mondkapje 🤗

Oja en @Nckiie wat ontzettend vervelend dat je het gisteren zo benauwd kreeg met je mondkapje! Wel super fijn dat er op positieve wijze op gereageerd werd. Gaat het nu wel weer een beetje met je?

Veel liefs allemaal en sterkte hoor 🥰

Login of registreer om te reageren
12-11-2021 om 10:00 uur

Ik ben niet tegen de qr code , alleen wanneer ik hoor en lees dat mensen met een astra of jansen prik amper beschermd zijn nu en ook gewoon met een qr code overal heen kunnen geeft dit schijnveiligheid, dit was gedeeltelijk alm want gevaccineerden kunnen ook besmet zijn, al is dit wel duidelijk minder .
Zodra je een qr code of straks 2 g gaat invoeren, zorg dan eerst dat de 3e prikken/boosters op orde zijn, ze hebben er genoeg en het kan direct ingezet worden, wacht dan niet!
En laten we ajb de landen niet vergeten waar ze amper vaccins hebben, een schande eigenlijk hoe wij, alweer, die mensen eigenlijk in de steek laten...
Her is maar net waar je wiegje staat....ze kijken naar dezelfde hemel als wij....
Er gaat ook veel niet goed, de regering maakt soms vreemde beslissingen, maar wij , mensen maken er ook een zooitje van,ik zie amper mensen nog handen desinfecteren,afstand houden, mondkapjes roept ook agressie al op, ik vind al die agressie zo erg...
Er wordt over 2 deling gesproken ivm de qr code...terwijl iedereen kan nog steeds, middels testen desnoods.
Mensen met een beperking worden al jaren gediscrimineerd, toiletten vaan onbereikbaar, zalen waar je niet in kunt, vuurkorven,open haarden, ach kan nog wel even doorgaan en dan zie ik niemand demonstreren,de mensen met een beperking hoor je amper, geen energie of mogelijkheden om te demonstreren en de meeste mensen met een beperking die ik ken, hebben zo'n mooie levensinstelling en maken van alles een feestje wat wel kan en verdoen geen tijd aan wat niet kan.
Demonstreren is een recht gelukkig maar momenteel slaan ze enorm door en vaak de plank mis...ik ben zo blij dat mijn man niet werkt bij de politie of ME, je houdt je hart toch vast!
Daarom voor alle beroepen in de zorg, maar ook de mensen die ons land veilig houden, jullie zijn mijn helden!

Ik word juist van dat deel somber, met de corona maatregelen kan ik nog wel omgaan, het uitleggen waarom je voorzichtig doet en mensen je dan meewarig aankijken en soms zelfs zeggen; mens ga toch leven , het is maar een griepje....dat zorgt nekharen die overeind gaan staan.
Sterkte voor iedereen, we gaan weer een rare winter in...
Ik heb de kerstboom maar alvast staan, voor wat gezelligheid, oh nee het is een wandkleed met een kerstboom :) sssstttt veel te vroeg, I know...Ben op mijn light manier ook wat tegendraads...🤗

Login of registreer om te reageren
12-11-2021 om 11:06 uur

ow echt? je kerstboom-doek opgehangen? met lichtjes?
Ik wou het gisteren ook al doen, zo'n donkere dag en zoveel extra thuis nu.

Waar ik op dit moment het meeste tegenaan loop is dat iedereen om me heen van alles doet (wat ik ze gun hoor), en ik kan niet mee.
-afgelopen zaterdag was ik even naar mijn zus die ging kanooen. vooraf gingen ze in t restaurant koffie drinken. Nee, ik niet want dat ik me nu te griezelig
-collegás gingen met elkaar een personeelsfeest houden, nee, ikke niet, ik ga echt niet met elkaar binnen spellen etc doen
- vriendin gaat lekker naar de grote kledingwinkel hier in de buurt, nee, ikke niet. blijf thuis
..............en zo kan ik nog heel veel noemen.

betekend dit nu dat ik depressief thuis zit. Gelukkig niet. ik los het op door wel iedereen uit te zwaaien bij de kano's (mijn zus was al klaar met koffie drinken en kwam gezellig naar me toe, ik ga met videobellen leuke kleding kopen etc.
En gelukkig is er begrip bij mij.
maar t voelt wel alsof ik al n dik jaar aan de zijkant sta te kijken wat iedereen doet, en dat voelt niet altijd fijn.

Login of registreer om te reageren
12-11-2021 om 11:35 uur

@Crissie zolang ik geen inspanning lever gaat het enigszins, had het zkh al gebeld omdat het rot ging maar moest toch mn griepprik hebben😅

@goudvisje inderdaad de derde wereldlanden vergeten we weer en zolang die ook geen kans krijgen op vaccinatie blijft het muteren:(
Die 2G regel vind ik persoonlijk op dit moment bullshit met inderdaad de resultaten van Jansen en AstraZeneca, maar ook de GGD die zegt dat je als gevaccineerde en mogelijk besmet persoon tot je de uitslag hebt gewoon overal heen mag🤷🏻‍♀️ Dat er soms mensen zijn bij de GGD die zeggen als je besmet bent en gevaccineerd dat je gewoon overal heen mag en dat je groene vinkje op dat moment ook van kracht blijft is ook heel raar. Zelf zou ik thuisblijven tot de uitslag van de test (en ook de 5 dagen die je moet wachten) en als hij positief is natuurlijk nog langer. Dit maakt mij vooral boos, want met dit wanbeleid komen we er nooit. En dit gebeurt niet structureel dat de GGD rare info geeft, maar laatst vertrouwde iemand dat advies niet en belde gewoon nog een keer en kreeg het juiste verhaal. Heb dit nu al best vaak uit mijn omgeving gehoord en dat vind ik vreemd.

Ik ken via via iemand die bij de laatste demonstratie was die en die liep achteraan en dat ging heel vredig en vooraan was de sfeer wel heel grimmig…
Ik krijg een mailtje van de sportschool dat ze balen dat ze de politie hebben moeten een paar keer in een week tijd omdat een lid of ouder van een kind het niet eens was met de maatregelen. Dat is je goed recht om het niet eens te zijn, maar je hoeft je niet af te reageren op de mensen die gewoon hun werk doen en anders de zaak moeten sluiten🤷🏻‍♀️

Voor sport of zingen je qr-code laten zien vind ik te ver gaan persoonlijk en ken mensen die daarom stoppen. Het is niet voor iedereen mogelijk om even naar testen voor toegang te gaan elke week, want het zit niet overal om de hoek. Voor luxe dingen zoals uiteten, bioscopen, theater en evenementen vind ik het geen probleem al heb ik liever 1,5 meter maatregel dan hutje mutje op elkaar met een coronapas. Als ik naar een restaurant ga dan weet ik ook dat er afstand is over het algemeen (er is eigenlijk maar 1 restaurant waar ik graag naartoe ga haha).

Wel goede omdenktactieken @emsepems en inderdaad we staan al ruim 1,5 jaar lang de zijlijn (al stond ik er daarvoor ook al deels langs, maar nu is het nog merkbaarder)

Login of registreer om te reageren
15-11-2021 om 13:33 uur

Wat een wereld om ons heen.
Elke dag moet ik hard werken om de angst niet te laten regeren.
Zo hoor ik zoveel verhalen van mensen die ondanks vaccinaties besmet raken.

Eergister het bericht dat de zwager van onze zoon( 2x Pfizer) op zijn werk besmet is door een niet gevaccineerde collega. Ach en hij is behoorlijk ziek, nu is vannacht opa toch nog onverwacht overleden in zijn slaap. Maar ach zo triest dat zwager en zijn vrouw( de kleindochter en zusje van onze schoondochter) ook in quarantaine zit en ze dus helemaal niet naar haar ouders en zusje kan en waarschijnlijk ook niet naar de uitvaart🥲. Het grijpt me aan.

We passen nog op onze kleinzoon, mijn huisarts vindt het doodeng, maar mijn specialist zegt, u moet ook blijven leven( ja dat dus). Ik geniet er zo van, maar wil ook blijven leven🙈

Ik heb inmiddels wel mijn boosterprik gekregen.
Onze dochter is met haar vriend een maand in Thailand het is er uitgestorven, maar het is ver weg.
Onze oudste zoon wil zich niet laten vaccineren, komt thuis vooral voor F1 met mondkapje, we hebben alles geprobeerd, maar hij wil niet, en wij staan machteloos aan de zijkant. Doet braaf zijn mondkapje op. Daarna alles desinfecteren en luchten.

Gelukkig werkt mijn man nog steeds thuis en is de tennis afgelopen en gaat bridgen weer via internet waarschijnlijk.
Mijn mams krijgt ook bijna een booster. Rijdt weer in haar autootje naar me toe, de topper na vier bijpasses in maart dit jaar.

Onze hulp komt weer, met mondkapje, maar heeft twee zonen die ook niet willen vaccineren.

Verder had het erg geholpen als ze mij een functie aangeboden hadden in het OMT😜.
Ik heb respect voor de bestuurders van ons land. Maar er gaat veel niet helemaal goed, ook in landen om ons heen. Ik vind wel dat er meer goed nieuws en leuk nieuws tv moet komen.

Er moet mijns inziens meer aandacht komen voor de psychische kant van dit alles, maar ik weet uit ervaring dat het erg moeilijk is om de juiste wegen te vinden.

Fotograferen heeft mij geholpen, maar mijn energielek is erg groot. Soms zou ik een elektrische fiets willen zijn, even aan de lader😀. Ik zit door een nare bacterie al sinds oktober 2015 in een soort quarantaine en sta aan de zijlijn. Dus het niet knuffelen en afstand houden was voor mij/ ons niet nieuw.

Groet jippie

Login of registreer om te reageren
15-11-2021 om 15:00 uur

Momenteel concentreer ik me op het Sinterklaasjournaal. Met het overige nieuws kan ik niks.
Wat me opvalt in periodes dat ik geen nieuws volg, is dat het leven gewoon verder gaat, alleen dan met veel minder stress en zorgen.

Login of registreer om te reageren
15-11-2021 om 22:03 uur

@jippie46 snap ik hoor dat je je kleinkind gewoon wil blijven zien! En genieten is ook ondersteunend voor je afweer toch? Om het maar positief te bekijken💪🏻

Mijn ongevaccineerde vrienden en kennissen houden zich beter aan de regels en aan meer precentiemaatregelen dan menig gevaccineerd persoon dus bij hen maak ik me niet zo druk. Als ze denken verkouden te worden zeggen ze al af en laten zich regelmatig testen. En ik denk nog steeds dat de vraag is wanneer ik corona krijg. Hopelijk tegen de tijd dat de vaccins zo goed werken en er een nieuwe is die tegen de deltavariant goed werkt en ik hooguit 3x kuch ervan. Maar heb nu alweer zoveel virussen gehad ondanks voorzichtig zijn, het is haast niet te voorkomen en de oorzaak ook lang niet altijd te achterhalen…

Dat heb ik ook @Suus01 ik probeer ook zo min mogelijk nieuws te kijken, soms komt het te hard binnen al die ellende en kan ik echt verdrietig worden van hoe deze aarde wordt vernield.
Maar Sinterklaas is er weer😊 binnenkort maar weer mijn schoentje zetten (en hopen dat de hond de wortel voor het paard van Sinterklaas niet alweer opeet🤷🏻‍♀️ Ja het is een hongerwolf haha en een ondeugd)

Login of registreer om te reageren