Rolstoel huren voor weekendje weg

DaantjeDaantje Gebruiker
Deze vraag is niet direct astma -gerelateerd (vandaar offtopic) maar misschien dat jullie wel ervaring hebben of er iets aan hebben.

Ik heb recent mijn voet gebroken en als het goed is mag binnenkort het gips eraf maar de verwachting is dat ik dan niet direct weer (goed) kan lopen. Nou ga ik binnenkort een weekendje weg met vriendinnen naar Putten. Nou hadden we het er vandaag over en eigenlijk willen we sowieso wel gaan, we zijn er allemaal aan toe om er even uit te zijn en ook met gebroken voet kan je gelukkig nog een hoop dingen wel en ook een bakkie koffie in de zon in een andere omgeving is al fijn. Nou hadden we het erover dat het misschien handig zou zijn om een rolstoel te hebben als we een dagje op pad willen zodat onze actieradius toch wat groter is. Nou kan ik natuurlijk een rolstoel huren bij Vegro maar dan krijg ik zo'n groot, zwaar ding als we die meenemen dan is de kofferbak al half vol en het is zwaar duwen. Vriendin vroeg of het niet mogelijk is om daar in de buurt iets te huren of dat ik tijdelijk een lichtere, compactere rolstoel zou kunnen huren. Ik heb een beetje zitten googelen en ik vind allerlei rolstoel vriendelijke huisjes maar niet de mogelijkheid om van vrijdag tot zondag een rolstoel te huren in de buurt van Putten of om een compactere rolstoel te lenen. Ik ga maandag wel eens bellen met Vegro maar misschien hebben jullie ervaring of advies.

Reacties

 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Leuk, een paar dagen eruit.

  Goede vraag. Je zult vast niet de enige zijn hiermee.

  Mijn enige bijdrage is dat naast Vegro ook Medipoint bestaat.
  Of de thuiszorgorganisatie van je bestemming bellen. Misschien hebben die een idee.

  Succes en fijne vakantie!

 • EmmaWEmmaW Gebruiker
  Of een opvouwbare/kleine scootmobiel. Die zijn ook te huur. Dan ben je nog mobieler en minder afhankelijk van iemand die kan duwen.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #3 edited 24 april
  Wat een heerlijk plan daantje!

  Op dit moment ben ik met mijn familie op Terschelling, kan weinig door de corona, heb hier n scootmobiel gehuurd. Werkt prima bij 'meewandelen' en 'meefietsen'
 • NckiieNckiie Gebruiker
  De enige rolstoelen die je kan huren zijn groot en lomp. Ze kunnen ze wel bij het huisje afleveren en daar weer ophalen, ik zit te denken of we dat via medipoint of vegro hadden gedaan. Volgens mij vegro de rolstoel en medipoint mn bed😅 Dat hebben wij de laatste keer gedaan ipv de eigen rolstoel meenemen:) dus ze leveren hem daar af en halen hem daar ook weer op, ideaal! Hij zit alleen minder lekker dan mijn eigen rolstoel, maar scheelt een hoop als er een hond mee moet en bagage in een toyota yaris😅
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Is t al dit weekend @Daantje?
  Veel plezier en hopelijk heb je oplossing gevonden!!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Nee nog niet. Morgen moet ik weer terug naar het ziekenhuis en ik hoop dat dan het gips eraf mag. Als ik wel nog gips houd, stellen we het uit want dan kan ik ook niet fatsoenlijk douchen in een stacaravan .

  Ik heb contact gehad met Vegro maar die hadden helemaal geen rolstoelen op voorraad op dit moment. Toen gekeken bij Medipoint en die hebben standaard rolstoelen die volgens de site compact en mee zijn te nemen in de auto. Ik wacht morgen even af en dan denk ik dat ik er daar een reserveer.

  Een scootmobiel zie ik gewoon nog niet zo zitten 😬 rolstoel vond ik in het najaar toen ik qua longen niet mobiel was al een dingetje maar nu met mijn voet is het ineens wel okee.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Hopelijk mag je idd zonder gips!
  Scootmobiel minder erg dan rolstoel vind ik want je bent zelfstandig en niet van iemand afhankelijk die je net ergens verkeerd neerzet enzo ;)
 • EmmaWEmmaW Gebruiker
  Op je neer kijken doen ze toch 😉, rolstoel of scootmobiel maakt niet uit. Met scootmobiel kun je elkaar iig nog aankijken ipv dat ze achter je lopen.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Ja dat laatste zeker ook! Je “loopt” samen op
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #10
  Snap goed dat een scoot wel n dingetje is Daantje.
  Ook ik heb getwijfeld en eerst met een zus overlegd. Uiteindelijk was iedereen enthousiast en blij dat ik zo wel af en toe mee kon.
  Dit heeft me wel geholpen om over de schaamte/verlegenheid of hoe je t maar wilt noemen heen te stappen. Ik was erg blij met de scoot en zo hem zo weer huren.

  Succes met het kiezen zoeken van de beste oplossing voor jou!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #11
  Ik ben weer terug van een heerlijk weekend 😊 ik heb toch voor de rolstoel gekozen omdat ik dan ook nog de mogelijkheid had om stukjes te lopen. We waren met zijn drieën dus dan kan je wat makkelijker met elkaar op lopen.

  Ik ben echt blij met mijn vriendinnen die me geholpen hebben over mijn rolstoel schaamte heen te komen en me heel goed gereden hebben. Zaterdag zijn we naar de zandsculpturen geweest en zondag naar Harderwijk en dat was anders echt niet haalbaar geweest. Ik was ook echt verbaasd hoe rolstoelvriendelijk alles was daar in de omgeving. Ik had uiteindelijk een rolstoel via medipoint en die was handzaam mee te nemen in de auto en goed te duwen volgens mijn vriendinnen.

  Fijn dat jullie me goed advies hebben gegeven, dankjewel!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #12
  Oh en een van mijn vriendinnen heeft in het ziekenhuis gewerkt dus die was er wel bedacht op waar ze me neerzette enzo en gelukkig ben ik inmiddels wel weer een beetje mobiel.

  In Harderwijk hadden we een restaurant waar zelfs een traplift was naar de wc.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  #13
  Super Daantje deze ervaring! Blij voor je dat t zo leuk was en dus goed gedaan hebt
  Ook goed dat je je ervaringen hier deelt, wie weet heeft iemand er nog wat aan als tip!
  Nu nagenieten dus en top om zo vriendinnen te zijn! Waardevol en rijk!
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #14
  Wat heerlijk daantje!
 • jippie46jippie46 Gebruiker
  #15
  Fijn @Daantje

  Wisten jullie dat je bij landall gratis rolstoelen kunt huren bij de fietsverhuur😀.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #16
  @jippie46 oh wat tof!!!

  Wij hebben een kleine auto en heb via de WMO een rolstoel en als we op vakantie gaan laat ik hem daar bezorgen😊 scheelt weer wat ruimte in de kofferbak, aangezien er ook een hond ter grootte van een Duitse Herder mee moet🤣

  Nou kan bij mijn rolstoel wel alles eraf behalve de handvatten voor degene die eventueel moet duwen. Maar de wielen en beensteunen klik je makkelijk los dus maakt het wel makkelijker en niet elke leenrolstoel heeft dat. Vaak worden deze via de wmo uitgeleend en de gewone wat minder compacte voor kleine periodes.

  Super goed dat je dit hebt gedaan Daantje💪🏻 Weer wat overwonnen en hopelijk is het in het vervolg niet meer nodig, maar mocht het wel zo zijn is de drempel wel weer ietsje lager. Nu lekker nagenieten en hopelijk doet je voet snel minder pijn met lopen🍀
Log in of Registreer om te reageren.