Astma en sex/vrijen

Hoi allemala ik benniew op het forum.

Ik heb een vriendin en ik zit toch ergens mee ze heeft astma. Nu zal ik eens willen weten hoe omtegaan met iemand met astma in bed.

Want met het vrijen komen wij een hoop problemen tegen ..ze kan zich niet geven  in bed omdat ze continu benauwd word . ook heeft ze me verteld dat ze nog nooit klaar is gekomen.voor mij is het allemaal geen probleem .maar ik kan merken voor haar wel ze wil wel maar kan niet . ze kan ook niet aan de gang blijven met het pompje. Wat en hoe omtegaan met dit probleem??? ik hoop dat iemand ons daar bij kan helpen.

vrg Danny

Reacties

 • ShamrockShamrock Gebruiker
  Is de astma van je vriendin verder wel goed onder controle en levert alleen dit een probleem op :?.

  Als ze zich vantevoren zorgen maakt over het feit dat ze benauwd zou kunnen worden is dat niet echt een relaxte manier van in bed stappen, stress en astma zijn immers geen goeie combinatie...

  Stress

  Stress kan astma oproepen dus is het belangrijk om stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermijden. Als u maatregelen neemt om  stress te verminderen in uw dagelijkse activiteiten, helpt dit het risico te verminderen om een astma aanval te krijgen.  Lichaamsbeweging maakt vaak deel uit van een stress-beheersingsprogramma. Enkele andere technieken die u kunnen helpen om uw stress te verlagen zijn ontspanning, meditatie en diep ademhalen.
  Bron:Leven met astma


  Als voorzorgsmaatregel een puf Ventolin (of iets soortgelijks) gebruiken zou ook kunnen helpen, maar het lijkt mij dat het belangrijkste is dat ze zich minder druk maakt. Ontspanning is (zeker gezien het andere 'probleem' dat je aanroert) het belangrijkste :Y.

  En ik weet niet of jij goed aan je vriendin merkt of ze benauwd is, maar persoonlijk heb ik geen zin in de 'vermoeienissen' van een vrijpartij als ik al benauwd ben. Opwinding (al dan niet sexueel) heeft toch al zijn invloed op je ademhaling, en op die extra belasting zit ik op zo'n moment niet te wachten....

 • Hilde1984Hilde1984 Gebruiker
  Hoi Danny,

  Sex is ook inspanning dus als je vriendin inspanningsastma heeft kan dit een rol spelen. Er wordt dan geadviseerd het rustig op te bouwen om benauwdheid te voorkomen. Ik weet niet of dit je echt helpt maar het lijkt me een vervelend probleem.

  Succes ermee!

  Groetjes

  Hilde
 • ninanina Gebruiker
  Hoi Danny,

  Stel je vriendin op haar gemak, doe het lekker rustig aan. Hoe ontspannener ze is hoe minder stress en dat scheelt waarschijnlijk ook in de benauwdheid. Ik neem aan dat je vriendin toch niet echt constant benauwd is...anders is haar astma misschien niet onder controle....

  Succes! Groetjes, Nina
 • dannydanny Gebruiker
  al bedankt voor de nuttige tips.. mijn vraag is aan jullie eigenlijk hoe lossen jullie het probleem zelf op als jullie vrijen met astma. Aan gezien ik zelf geen astma patient ben. maar me vriendin wel Zou ik wel eens willen weten hoe dat bij jullie gaat en of het jullie ook zoveel moeite kost .

  groeten Danny ps alvast bedankt voor de nuttige post.
 • ShamrockShamrock Gebruiker
  op 1147249256:

  al bedankt voor de nuttige tips.. mijn vraag is aan jullie eigenlijk hoe lossen jullie het probleem zelf op als jullie vrijen met astma. Aan gezien ik zelf geen astma patient ben. maar me vriendin wel Zou ik wel eens willen weten hoe dat bij jullie gaat en of het jullie ook zoveel moeite kost .

  groeten Danny ps alvast bedankt voor de nuttige post.
  Ik weet niet of je in dit geval veel hebt aan de ervaringen van anderen, jullie zullen zélf een manier moeten vinden om hiermee om te gaan... Bovendien denk ik niet dat er veel mensen zullen zijn die de behoefte hebben om op het forum zoiets intiems te bespreken.
  Aan de andere kant... Niet geschoten is altijd mis  :+.
  Succes.
 • EstherEsther Gebruiker
  Ik denk dat de meest nuttige tip al gegeven is, ontspannen :Y. En er voor waken dat je niet in statistieken zoals in dit artikel genoemd worden terechtkomt....
 • dannydanny Gebruiker
  Ik snap dat het best een moeilijk onderwerp voor het forum is en ook best wel intiem. Maar toch lijkt me dit een goede aanvulling op het forum. Hoe gek het ook klinkt. ik ben er namelijk van ondertuigd dat er meer mensen met het zelfde probleem rond lopen. Maar het niet durven te vertelen of typen. er ligt eigenlijk toch nog wel een beetje scroom over dit onderwerp. alhoevel op internet ze steeds vrijer worden. Dus ik zal zeggen Gooi je haren los en gooi jou ervaring tips. Hier maar neer. ik vraag geen intime details laten we dat voor op stellen.  :s)

  Groeten danny

 • ukkieukkie Gebruiker
  hoi danny
  ja intiem is het zeker,maar ook dit hoort bij het leven dus ook bij het leven van astmapatienten
  ik heb zelf hele slechte tijden gekent,echt veel schrijf ik daar niet over op het forum omdat de astma van mijn meiden nu een hoofdrol in ons leven speelt en ik zelf stabiel ben
  maar ik begrijp heel goed wat jij bedoelt hoor  ;)
  in mn slechte tijd had ik het vaak benauwt en was kortademig maar ja als dat een tijdje duurt
  komt er weleens een moment dat je toch intiem met je partner wil zijn  :P heel normaal hoor  :Y
  wat bij mij hielp was twee puffen ventolin vooraf nemen(niet superromantisch maar het werkt wel)
  en wat iedereen hier al zegt ontspannen is heel belangrijk,geef je vriendin eens een ontspannende massage.
  ik hoop dat je wat hebt aan mn tips,vind het super dat je dit hier durft te vragen  ^O^
  het hoort er ook bij hoor net als eten en drinken hihi

  liefs ukkie
 • Hilde1984Hilde1984 Gebruiker
  Hoi Danny,

  Ik heb even voor je gezocht op het internet. Ik schrok van de cijfers: 1 op de 3 astmapatienten wordt door de astma gehinderd in de sexualiteit! Dat is best wel veel. Klik hier voor het bijbehorende artikel.
  Heeft je vriendin een slechte conditie? Dan zou ze namelijk haar conditie kunnen verbeteren waardoor inspanning(zoals vrijen) minder snel benauwdheid veroorzaakt.

  Groetjes

  Hilde
 • ninanina Gebruiker
  #10
  Hoi Danny,

  Ik neem ook vaker een puf van te voren. Maar ja, soms gaat het gewoon niet. Dan voel je je er niet lekker genoeg voor en heb je er geen zin in. En dan heeft mijn partner helaas pech  :P 8-)
  Maar meestal gaat het allemaal goed. Waar ik nog wel eens tegen aanloop is dat 's avonds niet zo goed werkt omdat ik meestal te vermoeid ben. Misschien scheelt dat bij je vriendin ook nog wel..

  Hebben jullie het er eigenlijk vaker over? En wat hebben jullie geprobeerd om het beter te maken?

  Groetjes, Nina
 • dannydanny Gebruiker
  #11
  ja zeker hebben we het 1 en ander geprobeert .. In eerste instantie niet proberen op haar borst te gaan liggen . op zich al een hele kunst. ze gebruikt nu in iedergaval wel het pompje voor het vrijen. gaat iets beter nu .. Gelukkig kunnen wij er over praten. . Helemaal optiemaal zal het wel nooit worden denk ik . Maar zijn er wel achter gekomen dat de ligende standjes teveel druk op haar borst geeft . dus dat passen we nu wel aan :-)

  In iedrgeval wel erg bedankt voor de tops ik blijf zeker kijken of er meer reaties op komen op dit forum

  gr Danny
 • fjfj Gebruiker
  #12
  Hoi,

  allereerst een complimentje voor een man die zo bezorgd is en er ook iets wil aan doen!!!

  Ik heb bijna altijd meer last van astma de week voor de menstruatie (pms). Toen ik aan de longarts vroeg of dit kon, bevestigde hij dit. Astma is gevoelig of hangt samen met hormonale schommelingen, dus volgens mij heb je die bij vrijen ook en is het dus niet verwonderlijk dat ze dan last krijgt. Over die raadgevingen rond ontspannen, wel, daar heb ik het moeilijk mee, het is eerst en vooral een lichamelijk ding, die astma, en als je je zo bewust moet verplichten tot ontspannen dan is daar niks ontspannend meer aan vind ik...
  Wat het orgasme betreft: heb ik ook pas ECHT kunnen van genieten toen ik geen hormonen meer nam: de pil dus gestopt. Je ziet, weer hormonen, het verschil is immens, echt, heb 10 jaar een zalig leven op dit gebied gemist.... Ook je VOLLEDIG laten gaan, geen enkele gène (bv spierspanning om geen windje te laten kan al orgasme beletten, toch ben je geneigd om dat te doen omdat een windje nu eenmaal niet romantisch is he, zet je daarover en er gaat een nieuwe wereld open) tov je partner is daarmee verbonden, dat kon ik niet toen ik de pil nam, nu wel.... Die hormonen beïnvloeden je hele 'zijn' enorm, in mijn geval toch, kan uiteraard niet voor een ander spreken.

  Hoop dat dit verhaal niet te intiem is voor sommigen, zelf heb ik er geen problemen mee, zeker niet op internet en in deze moderne tijd.....

  Hopelijk heb je wat aan de info!
  gr
Log in of Registreer om te reageren.