Astma nog steeds niet onder controle

25-02-2020

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag;

Ik heb Acos, waarbij het astmacomponent de overhand heeft.

Sinds de diagnose, eind 2016, ben ik nog steeds een paar x per jaar onder controle bij de longarts in het ziekenhuis omdat de astma nog moeilijk beheersbaar is.

Ben inmiddels ook bij de kno arts en kaakchirurg geweest, maar daar kwam verder niets bijzonders uit, dan dat ik nu een neusspray heb die eindelijk werkt, maar wel bijwerkingen heeft.

Hebben jullie daar ook ervaring mee en wat zou het anders kunnen zijn waardoor de astma niet onder controle te krijgen is.

Ik gebruik inmiddels de volgende medicijnen.

Spiriva 1x pd
Foster 200/6 2x2 per dag
Dymista neusspray 2x elk neusgat pd
Sambutamol inhaler, zo nodig, echter is nu al langere tijd bijna dagelijks nodig.
Vitamine d 1x pd
Levocetirizine 1 tablet pd
Vorig jaar en dit jaar reeds weer antibiotica keuren gehad.

Ben nu ongeveer een dik halfjaar aan het sukkelen en wordt er nu wel een beetje moedeloos van, daarvoor ging het enkel vooruit.

Verder neemt mijn gewicht sinds 3/4 jaar alleen maar toe, terwijl ik bij een dietiste loop.

Alvast dank

Login of registreer om te reageren
10-03-2020

Hi Boemer, ik heb geen advies voor je. Ik heb zelf de indruk dat astma heel erg grillig kan zijn.

Ik merk dat zelf wel, de ene dag kan ik een hoop doen en een hoop hebben kwa triggers. De dag erna kan het weer helemaal bal zijn en heb ik een astma aanval zonder door te hebben wat de trigger geweest is.

Ik heb zelf enorm baat bij buiten bewegen. Rustig op de fiets, wandelingetje door het bos of over de hei.

Mijn indruk is dat de COPD in mijn fase (Gold 2) zich nog heel koest houdt. Ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten ;)

Login of registreer om te reageren
11-08-2022

moi, Ik heb Acos, waarbij het astmacomponent de overhand heeft, het gaat bij mij de ene dag beter als de andere dag, ik zit zelf regelmatig in de sportschool om de groet vaten te trainen, ik heb zelf als medicatie, trimbow, berudual zon nodig, maar deze gebruik ik al meer dan regelmatig, en ik gebruik alvesco.
na overleg met de longarts krijg ik nu een spuit met benralizumab ,omdat ik in een maand tijd 3 x ben opgenomen met een excecebatie astma en er nu uit is gekomen dat ik Eosinofiele astma heb. blijf sukkelen met de gezondheid.

Login of registreer om te reageren