Longtransplantatie

05-07-2023 om 13:46 uur

Is er iemand die longtransplantatie heeft gedaan? Ik ben 59j en heb copd gold III. De longarts raadt me aan om longtransplantatie te laten doen. Ik ben bang dat ik er niet beter van zal worden, geen leven meer zal hebben (complicaties medicatie, kans op suikerziekte, kanker, geen huisdieren, paarden mogen hebben)?  Zal ik fitter zijn? 

 

Login of registreer om te reageren
06-07-2023 om 13:59 uur

Dat is heftig als dat onderwerp ter sprake komt. Dat begrijp ik wel. 

 

Er zijn op dit forum niet zoveel mensen die getransplanteerd zijn, voor zover ik weet, maar wel veel mensen die in een ernstige fase van hun ziekte zijn. Daar staan best veel ervaringsverhalen van 

 

Hoe t voor jou zou uitpakken het hele traject daar is niets van te zeggen natuurlijk 

Maar laat je goed informeren op góede websites en vooral ook door je artsen. Maar op websites van longtransplantatiecentra in NL is veel (algemene) info te vinden

 

Het is wel zeker dat het iets is waar uiteindelijk jijzelf en t liefst ook je omgeving volledig achter moet staan om het in te gaan, want is het is ontzettend intensief en spannend. 

 

Maar, er zijn heel veel positieve verhalen bekend van mensen die echt een leven terug kregen, met dank aan de donor! Als je die verhalen hoort, is het het waard om ervoor te gaan als het een mogelijkheid voor je zou zijn! 

 

Goed dat je t hier vraagt maar echt concreet antwoorden kan dus niet. 

 

Sterkte in alles!

Login of registreer om te reageren