Hebben jullie voedingtips om astmaklachten te verminderen?

12-03-2023

Sinds ik elke dag een banaan eet, heb ik minder last van mijn astma. Nu ben ik op zoek naar andere voedingsmiddelen die mijn klachten kunnen verminderen. Wie heeft tips?

Login of registreer om te reageren
12-03-2023

Fijn dat je minder astmaklachten ervaar sinds je dagelijks een banaan eet.
De enige tip die ik heb is het eten van veel eiwitten en energie.

Login of registreer om te reageren
12-03-2023

Ik heb zelf COPD maar ik denk dat veel proteïnen(vlees/vis/eieren/proteïne shakes,yoghurt/kwark etc) koolhydraten(noten zijn erg gezond-brood-roggebrood is ook erg goed voor je,muesli(denk aan yoghurt of kwark met muesli) aardappels,mineralen en vitaminen(groenten,appelsap,jus'd orange,fruit,vlees/vis etc)

lang verhaal kort een gezond dieet en proberen goed te bewegen en slapen, en daarbij voldoende water drinken zal je al flink op weg helpen.

Je krijgt bij longziektes het advies om meer proteïnen dan normaal te eten omdat normale dingen al meer energie kosten vanwege je ziekte, dus goed eten is heel belangrijk.

Login of registreer om te reageren
12-03-2023

Er zijn mensen die zweren bij melkvrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, maar er is volgens mij geen 1 dieet tot nu toe wat algemeen geldt. Heb mijn longarts ook ok advies gevraagd.
Wel eiwitrijk eten en je zou samen met een diëtiste kunnen uitzoeken wat voor jou het beste werkt. Het is maatwerk.
Ik neem extra supplementen op advies van artsen, maar niks wat mijn astmaklachten verminderd, wel zorg ik zo dar ik bijvoorbeeld geen tekorten heb van bepaalde vitamines en mineralen

Login of registreer om te reageren
14-03-2023

Mijn man heeft diabetes type 2 ik doe gewoon mee met zijn dieet.

Login of registreer om te reageren