Koorts inspanning

23-03-2023

Hallo,

Kort samengevat heb ik in december in het zekenhuis gelegen met een forse longaanval, een bacteriële longontsteking en het rinovirus. Hiervan nu nog herstellend. Gaat allemaal redelijk alleen reageer plots mega op geur en krijg mijn conditie niet opgebouwd. Wandelen gaat maar fietsen op rustig tempo is al te zwaar. 

 Nu mijn vraag ... Ik merk de laatste 2 weken per toeval omdat ik regelmatig mijn temperatuur meet dat ik na inspanning zoals rustig wandelen of fietsen koorts krijg. Ofwel verhoging ofwel net boven de 38. Ongeveer een uur hierna zakt de temperatuur weer normaal. Ik voel m tijdens de koorts niet ziek of koortsig alleen na inspanning dus snel buiten adem, snelle hartslag, duizelig en moe. 

Iemand die dit herkent? Misschien staat dit in verbinding met dat het opbouwen in inspanning niet goed gaat.

Login of registreer om te reageren
27-03-2023

Hoii,

Ik herken dit ook, heb er nu zelf last van. Zou ook wel willen weten wat het met elkaar te maken heeft en of het een teken is om te vroeg al actie te willen ondernemen.

Login of registreer om te reageren
27-03-2023

Wat vreverend, de klachten die je beschrijft.

Heb je al eens op internet gezocht op post exertionele malaise? Geen idee of het dat is hoor, ik ben geen deskundige. Maar misschien kom je vanuit dat startpunt weer wat verder.

 

Succes en sterkte met je herstel! 

Login of registreer om te reageren
28-03-2023

Ik herken het wel dat ik koorts kreeg als ik te zwaar train. Fysio gaf ook aan dat wel vaker te zien. Doseren is echt belangrijk in mijn geval.

Login of registreer om te reageren
29-03-2023

Toevallig vanmiddag  ook aan de longverpleegkundige gevraagd en gaf aan dat je dan teveel doet, jezelf meer belast dan je aankunt.

Login of registreer om te reageren