Weer

09-01-2024 om 21:59 uur

Wie is er ook benauwder door de weersverschilen,

Eerst een tijd die nattigheid en nu die bijtende kou met die verschrikkelijke koude wind.

Als ik buitenkom word me letterlijk de lucht afgesneden

Login of registreer om te reageren
09-01-2024 om 22:46 uur

Hey ingrid:)

Ja ik heb ook veel last van het weer, bij mij is het vooral de nattigheid en de wind.

de kou vindt ik niet zo erg, aangezien mijn verwarming al een tijdje stuk is en ik inmiddels de kou wel gewend ben, ik vindt het eigenlijk vooral tijdens het wandelen of als ik buiten ben wel lekker, ik ben raar ik weet het haha. momenteel zonder de regen vindt ik ook de droogte buiten moeilijk, ik loop buiten letterlijk naar adem te happen, zal wel aan mij liggen. in ieder geval goede reden om je favoriete trui uit de kast te pakken!

Fijne avond :)

Login of registreer om te reageren
11-01-2024 om 10:19 uur

Ik heb ook veel last, ik kom al weken niet buiten. Ik heb ook zuurstof en die is dus ook heel koud om in te ademen.  Normaal ga ik elke dag naar buiten met de scootmobiel.

Login of registreer om te reageren
13-01-2024 om 21:37 uur

Ik herken dat wel. Tijdens de natte periode had ik door de hoge luchtvochtigheid erg veel problemen met sporten en ademhalen. Vreemd genoeg ging dat met de kou deels over, vooral als het lukte om uit de wind te blijven. Afgelopen vrijdag een zeer lage luchtvochtigheid, heeeeel klein zonnetje en geen wind. 8 km gewandeld.  Vandaag regenachtig, winderig en koud, veel lelijke woorden gezegd en weinig gewandeld. Enige tijd geleden op dit forum gelezen dat het helpt bij koude wind door een sjaal te ademen, moest eerst lachen maar daarna geprobeerd………het helpt mij inderdaad, dus misschien jou ook. Ieder geval succes!

Login of registreer om te reageren
Moderator
14-01-2024 om 11:37 uur

Jep! Ook ik herken het! Van lekker warm binnen naar rond het vriepsunt buiten geeft extra benauwdheid en beneemt soms letterlijk de adem. Met vochtig weer ben ik standaard benauwder, en als het hard waait heb ik daar ook veel last van. Eigenlijk is het nooit goed 😉. Want als het zomers 30 graden is, kan ik ook niks meer. De beste periode voor mij is het voorjaar want gelukkig heb ik geen allergieën! Het betekent eigenlijk dat ik me iedere keer weer moet aanpassen aan de omstandigheden. 

Login of registreer om te reageren