Hoesten

18-11-2022 om 14:56 uur

Ik hoest al geruime tijd, huisarts zegt 3x per 2 putjes Foster, en meer salbutamol gebruiken!
Helaas geeft dit niet het gewenste resultaatltaat, blijf erg veel hoesten, ook als ik op bed lig!
Weet me geen raad meer!

Login of registreer om te reageren
21-11-2022 om 15:11 uur

Beste FredB,

Wat vervelend dat je al geruime tijd hoestklachten hebt en dat het ophogen van je medicatie niet het gewenste effect heeft. Het is altijd goed om in zo’n geval terug te gaan naar je arts, zodat jullie samen kunnen kijken wat de verdere behandelmogelijkheden zijn.

Hoesten is een veel voorkomende klacht die meestal op te lossen is. Het is alleen niet altijd eenvoudig om de oorzaak te vinden. Als er geen oorzaak voor het hoesten gevonden wordt, of de behandeling voor het hoesten helpt niet, dan zou je eens met de huisarts kunnen overleggen of doorverwijzing naar een hoestpoli een optie is.

Sterkte en beterschap.

Met vriendelijke groet,
De Advieslijn

Login of registreer om te reageren
21-11-2022 om 22:47 uur

Hallo FredB,

Is er ook gedacht aan maagzuur. Dit kan een hoestprikkel activeren zonder dat je zelf weet of merkt dat je last hebt van maagzuur.
Zelf kun je misschien al wat verbetering merken wanneer je je hoofdeind iets hoger zet en sinds kort is bekend dat wanneer je op je linkerzij slaapt je minder last hebt van maagzuurklachten.

Is de oorzaak meer slijm dan voorheen vraag dan longfysio aan om te leren hoe je op een goede manier met o.a. huffen en een adem-trilapparaatje (bijv. een aerobika) om het slijm los te maken/houden waardoor het met minder hoesten opgehoest kan worden.

En zoals de advieslijn adviseert eventueel een doorverwijzing naar een hoestpoli vragen.

Overleg met je arts wat de mogelijkheden zijn om er achter te komen waardoor het hoesten veroorzaakt wordt en wat je er aan kan doen om minder te hoesten.

Groetjes Spirit.

Login of registreer om te reageren
22-11-2022 om 12:44 uur

Heb je ook al eens codeïne tabletjes mogen uitproberen, zeker voor de nacht kan dit schelen, is niet bedoeld voor langdurig gebruik en mag niet bij een productieve hoest maar soms kan het wel een cirkel doorbreken van continu hoesten, krijg je snachts meer rust dan kun je 't beter aan maar het kan ook zorgen voor "rustiger" longen.
Sterkte, uiteraard moet je dit overleggen met je arts, nooit zelf kopen of id, je arts kan een recept uitschrijven, hij weet of je dit mag en kunt gebruiken 🍀

Login of registreer om te reageren