Rauw Vlees
14-04-2014 om 16:43 uurHi,
Ik hoorde van een collega longpatiente :s) Dat het eten van Biefstuk, rosbief, filetamerikan enz. niet goed is als je( veel) last hebt infectie's. Is dit zo? ik zou mij zo kunnen kunnen voorstellen dat niet gaar vlees vol zit met eventuele bacteriën die infecties opwekt. Zijn hier ervaringen mee? Hoe zit het dan met rauwe kazen? brie enz.
Dank Beppie
Ik weet alleen dat het tijdens een AB-kuur niet verstandig is om rauw vlees zoals filet american te eten.
Buiten de AB-kuren mag je dit volgens mij gewoon eten, tenzij je een aangetoond zeer lage weerstand hebt zoals bij chemokuren, hiv-patiënten, etc.
ik heb van verbod om rauw vlees te eten nog nooit gehoord. ben reuzebenieuwd naar t antwoord
Hallo Beppie,
Voor zover wij weten bestaat er geen relatie tussen het eten van rauw vlees en luchtweginfecties. Bacteriën van rauw vlees komen via de slokdarm in de maag terecht. Door onzorgvuldig omgaan met dit soort rauwe producten is het mogelijk dat iemand hier ziek door wordt. Wij kunnen ons wel voorstellen dat áls je hier last van hebt en je dus een verminderde weerstand hebt, dit zijn weerslag heeft op je algemeen welbevinden, maar dat geldt voor iedereen.
Als je meer ervaringen wilt horen zou je dit topic op een andere plek kunnen plaatsen.
Met vriendelijke groet,
De Advieslijn