November 2017 - Zorgverzekering 2018

01-11-2017

Vanaf november vallen de nieuwe polissen van de Zorgverzekeraars weer op de mat. Voor veel mensen een moment om hier opnieuw naar te kijken en evt. over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.
Ook voor longpatiƫnten is het belangrijk op een rijtje te zetten welke zorg je nodig hebt en welke extra zorg je zou kunnen verwachten in 2018. Te denken valt aan fysiotherapie, logopedie of ziekenvervoer, maar ook de vergoeding van medicijnen.

Bekijk jij ook elk jaar je ziektekosten verzekering opnieuw en waar let je dan zoal op?

Login of registreer om te reageren
01-11-2017

Wat een onvoorstelbaar gedoe is het toch waar de burger elke keer weer mee wordt opgescheept.
Het is tijd voor een rigoureuze reorganisatie van de gezondheidszorg.
Begin maar eens met het wegsnijden van het managementwaterhoofd en de wildgroei aan subsidiestromen aan onduidelijke en vooral ineffectieve clubjes (Stoptober bv.).

Maar dat alles zal wel ijdele hoop zijn aangezien veel te veel mensen er (goed) van leven. De burger (ziek of gezond) er is voor de overheid.

Login of registreer om te reageren
01-11-2017

Het lijkt me misschien wel nuttig om op te merken dat het verzekeraars koud laat of je overstapt of niet. Er staat geen enkele sanctie op overstappen. En dat je declaraties van reeds gemaakte kosten vaak nog lang na het overstappen bij je vorige verzekeraar kan declareren. Wel opletten bij lopende behandelingen: soms vraagt de nieuwe verzekeraar ook nieuwe verwijzingen van de huisarts en specialist. En soms begint de starttermijn ook opnieuw te lopen, waardoor je de eerste x behandelingen weer zelf moet betalen. Verder onduidelijk gedoe met samenwerkingsverbanden tussen behandelaars en verzekeraars. Soms zijn deze verbanden niet eens tijdig bekend (voor de uiterste overstapdatum) waardoor overstappen een dure gok kan worden. Ook kan het soms gunstiger zijn om een aanvullend pakket bij je huidige verzekeraar te nemen in plaats van over te stappen. Leuker willen ze het niet maken, en makkelijker al helemaal niet.

Login of registreer om te reageren
01-11-2017

@Reuzenkakatoe
Je zegt; "Het lijkt me misschien wel nuttig om op te merken dat het verzekeraars koud laat of je overstapt of niet. Er staat geen enkele sanctie op overstappen".

Dat is dus idd. een prachtig voorbeeld van hoe de burger een rad voor ogen wordt gedraaid onder het mom van "vrije" marktwerking. In werkelijkheid worden in nauwe samenspraak met de overheid, tarieven en premies op elkaar afgestemd. Zoiets als een besloten aanbesteding waarbij beconcurrerende partijen de markt verdelen en aan elkaar gunnen. Kartelafspraken dus met instemming van de regering die daar zelf ook grof aan meedoet. Dit alles in de wetenschap dat het budget in principe oneindig is.
Per slot zijn de burgers en hun economisch vermogen de grootste pin-automaat die je je kunt voorstellen.

Login of registreer om te reageren
01-11-2017

Ja hoor, ik ga komende weken weer puzzelen wat voor mij de goedkoopste goede verzekering is. Doe dit al jaren, ben vaak overgestapt, en t bevalt me prima zo

Login of registreer om te reageren
01-11-2017

Altijd alles even nakijken of het beter en goedkoper kan.
Vooral kijk ik naar de contracten zodat je overal geholpen kunt worden , indien nodig.
Verder vind ik het eigenlijk best goed geregeld in Nederland, het is duur maar zorg is duur en er vallen vast steken maar ik ben altijd weer blij wanneer je vlug en goed ergens terecht kunt.
Het eigen risisico probeer ik van te voren uit te sparen, zodat ik het hele jaar al een potje heb, nu valt dat niet voor iedereen mee natuurlijk dat snap ik heel goed.

Login of registreer om te reageren
01-11-2017

Ik denk dat ik niet ga overstappen maar ik ga het nog wel bekijken. Ik ben erg tevreden over mijn zorgverzekeraar en de keuzes die ze gemaakt hebben voor volgend jaar.

Ik betaal mijn eigen risico altijd gespreid in tien termijnen.

Login of registreer om te reageren
02-11-2017

Ook ik betaal mijn eigen risico gespreid over het jaar en dit bevalt mij uitstekend.
IK zit al jaren bij de zelfde verzekering en ben daar erg tevreden.

Login of registreer om te reageren
02-11-2017

Nee, we hebben al jaren een AVtopverzekering bij DSW. Nooit gezeur en er wordt heel veel vergoed. Ik betaal liever een paar tientjes per maand meer, dat heb je er zo uit zodra je een extra behandelaar nodig hebt.

Login of registreer om te reageren
05-11-2017

Heb al jaar en dag ONVZ is meestal ook niet de goedkoopste maar ze hebben bijvoorbeeld geen preferent beleid wat medicijnen betreft. Voor mezelf houdt dit in dat ik geen gedoe heb met steeds maar andere merk medicijnen en dat is me wel wat waard. Helaas hebben de andere zorgverleners zoals apotheek dit niet door en geven ze toch goedkopere medicijnen die ik dan weer weiger.

De vraag of de zorg en de zorgverzekering hier duur is kan ik niet eens 123 beantwoorden als ik kijk naar de diverse landen waar ik regelmatig ben is de zorg en de zorgverzekering hier nog niet eens zo slecht.

Login of registreer om te reageren
13-11-2017

Vanmorgen even gepuzzeld met de independer oa, maar ze maken het er niet gemakkelijker op. Nu moet je heel vaak op de site van de zorgverzekeraar voor de kleine lettertjes....

Login of registreer om te reageren