Juli 2024 - Met tevreden longen op vakantie.

01-07-2024 om 09:47 uur

Ademhalingsproblemen kunnen ervoor zorgen dat dagelijkse dingen moeilijk worden. Thuis is dat al een uitdaging, maar hoe gaan jullie hiermee om als je een dagje op pad gaat of op vakantie bent? Waar let jij op, wat neem je mee of wat ga je echt uit de weg? Wat is jouw top tip, nu de zomer dan toch eindelijk begonnen lijkt te zijn?  

Login of registreer om te reageren
04-07-2024 om 16:17 uur

Mijn man en ik gaan nog steeds meerdere keren per jaar met vakantie ondanks mijn copd 4. In het hoogseizoen blijven we in Nederland ivm de hoge temperaturen in het zuiden. Ik heb altijd een kuur prednison en een kuur antibiotica mee naast de meer dan voldoende puffers. Dit geeft mij rust maar ook dat als het nodig is dat ik op tijd een kuur kan inzetten. Als je in het buitenland bent kan je altijd voor advies je huisarts bellen. Omdat wij altijd met de auto gaan gaan mijn rollator en een inklapbaar scootmobiel mee. Wat ik belangrijk om je vakantie niet vol te plannen, ik probeer `s middags even te gaan liggen en na een drukke dag een rustdag te houden. En verder, geniet zoveel mogelijk van dingen die je nog wel kan. Fijne vakantie.

Login of registreer om te reageren
Moderator
04-07-2024 om 18:46 uur

Ik ga voor het eerst sinds jaren weer naar het buitenland, mijn geliefde Frankrijk. Gelukkig ga ik met mijn kinderen, schoonzoons en kleinkinderen, zodat ik hulp heb als dat nodig is. Daarmee voel ik me vooral veilig. Mijn atto scootmobiel gaat mee in de auto en mijn rollator neem ik mee naar het vliegtuig. Ik zag het niet zitten om de reis als passagier per auto te maken. Vroeger reed ik gewoon zelf, maar dat durf ik dus niet meer. Mijn medicatie en reserve medicatie gaan mee. Ik heb mijn dochters op het hart gedrukt om me af te remmen als ik weer eens overal bij wil zijn en mee wil doen, want dat kan niet meer. Verder hoop ik dat het niet al te heet wordt en dat er een lekker verkoelend windje is! Heb er zo’n zin in!!!

Login of registreer om te reageren
09-07-2024 om 10:33 uur

Sinds een paar jaar gaat het sneller bergafwaarts. Ook gebruik ik nu sinds een tijdje zuurstof bij inspanning zoals tijdens het wandelen. Mede daarom blijf ik liever in Nederland. Als er wat is zijn er goede artsen onder handbereik en ben ik eventueel snel thuis. Wij kunnen hier zonder al teveel inspanning met een e-bike prima fietsen. 

Ik heb ook geen zin meer in al het gedoe op Schiphol, stress, drukte en in een vliegtuig met allerlei diverse luchten om mij heen. Daarnaast kan ik helaas niet meer tegen de tropische warmte, en Nederland is een prachtig land!

 

Ik neem  mee mijn zuurstof, medicatie, longaanval actieplan, flutter, saturatiemeter en vooral energiemanagement. Desondanks was ik na onze vakantie super moe maar we hebben er wel heerlijk van genoten.

 

Fijne en zonnige vakantie allemaal. Groet Gert 

Login of registreer om te reageren