vakantiehuis gezocht in Oostenrijk

Hallo,
Wij zijn op zoek naar een CARA vriendelijk vakantiehuis in een bergachtig gebied in Oostenrijk.
We hebben nogal veel wensen en kunnen daardoor niet echt vinden wat we zoeken. Wie weet hebben jullie hier tips voor ons.
wat wij zoeken
-liefst een huis ipv appartement
-geen vloerbedekking/ kleden op vloer
- geen stoffen bank/ stoelen
- 3 slaapkamers ( geen slaapbank in huiskamer ivm met telkens opmaken en afhalen van de slaapbank)
- geen kachel
-geen huisdieren!
-rookvrij
- bergachtig gebied
-wel wat levendige omgeving ( restaurant, winkel), maar niet super toeristisch

Het zijn zeker veel wensen... ik weet het. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar wie weet hebben jullie tips??Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ben je ermee bekend dat huisstofmijt boven de 1500 meter niet kan overleven en dingen als vloerbedekking of een stoffen bank dan misschien minder bezwaarlijk zijn?

  Ik kom regelmatig in een Landalpark in Oostenrijk, voldoet aan je eisen behalve vloerbedekking (alleen in de slaapkamers), een stoffen bank. Ook is er een klapbed in de woonkamer maar dat kan je gewoon met het beddengoed erop inklappen.

  Veel dingen die je niet wil zijn typisch Oostenrijks dus ik zou ook eens oriënteren op andere landen in de bergen, misschien voldoet dat sneller.
 • marietje73marietje73 Gebruiker
  Ja ik weet dat en daarom vind ik het zo moeilijk om iets geschikts te vinden. Welk land zou je me dan aanraden? Frankrijk? Duitsland? maar daar loop ik tegen hetzelfde aan. Scandinavie? maar dan vind ik de taal een probleem...
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Misschien Italië (Dolomieten) of de Pyreneeën in Frankrijk/Spanje/Andorra? Minder bekend. Ik ben er zelf nooit geweest, mijn vriend wel in Italië.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Check ook even hoe het zit met wel/niet roken in de horeca als je graag uiteten wil. In Oostenrijk en ik dacht ook Duitsland verschilt het per bundesland.
 • marietje73marietje73 Gebruiker
  wij gaan graag voor het "gemutliche" in oostenrijk en duitsland... al vaker in Frankrijk geweest, maar dat is niet echt mijn land. Italianen zijn best druk volgens mij met wat ik zie op vakanties. We willen ook niet in zo een zeer drukke toeristische omgeving ivm autistische zoon.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  @ Daantje vraag me af hoe het zit met de overleving, verspreiding en voortplanting van de stofmijt in Zweden. Heb er zelf weinig last van in Zweden wellicht omdat de levenscyclus 2-3 maanden van die mijt is en de winter vaak veel langer is dan in Nederland.

  @ arietje73 in de meeste Scandinavische landen spreken ze heel goed Engels erg rustig algemeen en niet echt toeristisch. We hebben zelf een vakantie huisje in Zweden en daar heb ik heel weinig last van mijn longen.
 • GroenkapjeGroenkapje Gebruiker
  Er is een longvriendelijk logeerhuis in de Spaanse Pyreneeen, Recover
  Www.guesthouse-recover.com
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #8 edited januari 2018
  Kan een god reisbureau je ook helpen?
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #9 edited januari 2018
  emsepems schreef: »
  Kan een god reisbureau je ook helpen?

  @ Emsepems dat God een reisje boekt voor je dan is het meestal een enkele reis en eenmalig!
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Oeps.... hahaha
  Wil je oook graag weer gezellig terug zien op dit forum Marietje, maak er dus maar 'goed' van!
Log in of Registreer om te reageren.