@Marcus
Bedankt voor je antwoord.
Ik houd erg van slow-cooking, zeker in de winter.
De sous-vide wil ik niet alleen gebruiken voor vlees met een
lange gaartijd, maar ook voor kipfilet, varkenshaas en biefstuk.......
Erg mooi vlees dat bij een onjuiste of te lange bereidingstijd
droog en taai wordt. Dat is zonde van dat prachtige vlees.
Het is een ontdekkingstocht om dat lekker en mals te bereiden
Vandaag erg druk dus een eigengemaakte groentesoep uit
de diepvries.
Lamshaasjes gemarineerd in whiskey, tijm en ahornsiroop.
Gemengde salade met feta, olijven etc.
Gegrilde watermeloen.
@ Joop klinkt goed gaat je zeker lukken, je moet eens proberen niet al te beste biefstuk of een minder stukje vlees in te smeren met kiwi wordt het boter zacht en super mals van.
Koude pastasalade met penne, veldsla, mozzarella, komkommer, yoghurt bieslook dressing en zelf gemarineerde kipstukjes en als toetje cantaloupe meloen.
Een klassieker eend met sinaasappelsaus en daarbij een salade van rucola, burrata, en bloedsinaasappel.
Na gepocheerde nectarines in nectarine sap met dunne crème fraîche met munt. *)
*) Vind het zelf altijd een super lekker nagerecht, eigen creatie al zal het idee wel ergens vandaan komen: Koopt bij de Turkse toko een pak goede en hele pure nectarine sap, eerst wat laten koken en indikken en dan pocheer je daarin een paar halve ongeschilde nectarines. Als je de nectarines na het pocheren eruit haalt kan je zo het velletje verwijderen. Warm serveren op een mooi bord wat ingedikte nectarine sap er over en beetje crème fraîche met lob geslagen slagroom met munt. Eventueel nog een takje met aalbessen of wat ander zomers fruit ter garnering. Altijd zo heerlijk in de zomer al dat overheerlijke fruit, vers en ook dan inmaken jam's en andere zaken te maken. Naar de Africaner markt heb je voor een paar euri's een hele kist voor de jam en chutney's .
Morgen bak ik Griekse pitah heb het recept al eens op het recepten topic gezet heerlijk. Bij de toko verse gist gehaald.
Griekse pitah, kip souvlaki, tsjatiki, koolsalade, beetje ui, beetje citroen, voor de vegetariërs het zelfde maar dan in plaats kip souvlaki reepjes feta. Na zomerse fruit salade.
Vooraf beetje ravioli gevuld met eend, hadden nog eens stukje over, met truffelsaus.
Lamshaas met lint courgette slalade.
Chocolade mousse, deze keer een snelle variant, zonder ei wegens een ei allergie.
Vanmiddag heeft mijn partner een workshop vruchten ijsbereiding.
@Marcus
Bedankt voor je antwoord.
Ik houd erg van slow-cooking, zeker in de winter.
De sous-vide wil ik niet alleen gebruiken voor vlees met een
lange gaartijd, maar ook voor kipfilet, varkenshaas en biefstuk.......
Erg mooi vlees dat bij een onjuiste of te lange bereidingstijd
droog en taai wordt. Dat is zonde van dat prachtige vlees.
Het is een ontdekkingstocht om dat lekker en mals te bereiden
Vandaag erg druk dus een eigengemaakte groentesoep uit
de diepvries.
Macaroni met ham en kaas en komkommer
Lamshaasjes gemarineerd in whiskey, tijm en ahornsiroop.
Gemengde salade met feta, olijven etc.
Gegrilde watermeloen.
@ Joop klinkt goed gaat je zeker lukken, je moet eens proberen niet al te beste biefstuk of een minder stukje vlees in te smeren met kiwi wordt het boter zacht en super mals van.
Quiche met geitenkaas, ontbijtspek, walnoten en bosui
Gevulde aubergine met quinoa en kabeljauw. *)
Sinaasappel - citrusvruchten salade. *)
Witte en donkere chocolade mousse zelf van sojamelk gemaakt.
*) oorspronkelijk recept afkomstig van A. Vogel site zelf lichtelijk bewerkt.
Koude pastasalade met penne, veldsla, mozzarella, komkommer, yoghurt bieslook dressing en zelf gemarineerde kipstukjes en als toetje cantaloupe meloen.
@ Nckiie lekker hoor.
Een klassieker eend met sinaasappelsaus en daarbij een salade van rucola, burrata, en bloedsinaasappel.
Na gepocheerde nectarines in nectarine sap met dunne crème fraîche met munt. *)
*) Vind het zelf altijd een super lekker nagerecht, eigen creatie al zal het idee wel ergens vandaan komen: Koopt bij de Turkse toko een pak goede en hele pure nectarine sap, eerst wat laten koken en indikken en dan pocheer je daarin een paar halve ongeschilde nectarines. Als je de nectarines na het pocheren eruit haalt kan je zo het velletje verwijderen. Warm serveren op een mooi bord wat ingedikte nectarine sap er over en beetje crème fraîche met lob geslagen slagroom met munt. Eventueel nog een takje met aalbessen of wat ander zomers fruit ter garnering. Altijd zo heerlijk in de zomer al dat overheerlijke fruit, vers en ook dan inmaken jam's en andere zaken te maken. Naar de Africaner markt heb je voor een paar euri's een hele kist voor de jam en chutney's .
Morgen bak ik Griekse pitah heb het recept al eens op het recepten topic gezet heerlijk. Bij de toko verse gist gehaald.
Griekse pitah, kip souvlaki, tsjatiki, koolsalade, beetje ui, beetje citroen, voor de vegetariërs het zelfde maar dan in plaats kip souvlaki reepjes feta. Na zomerse fruit salade.
Restje soep, salade en boterham met gebakken ei
Vooraf beetje ravioli gevuld met eend, hadden nog eens stukje over, met truffelsaus.
Lamshaas met lint courgette slalade.
Chocolade mousse, deze keer een snelle variant, zonder ei wegens een ei allergie.
Vanmiddag heeft mijn partner een workshop vruchten ijsbereiding.
Paginering