mijn klachten zijn duidelijk verergerd

23-03-2023 om 13:18 uur

Vorig jaar is na een scan aangetoond dat mijn klachten een gevolg zijn van bronchiënextasieën. De longarts schreef alleen een middel voor dat het ophoesten makkelijker zou maken. Echter dat heeft niet het gewenste effect. Op de site van het longfonds lees ik het verslag van een patient met dezelfde klachten: "Nu gaat het stukken beter met me. Ik heb een hoestprotocol en slik elke dag een onderhoudsdosis antibiotica". Ik vroeg mijn huisarts of dat wellicht ook voor mij een verbetering zou opleveren. De reactie was dat na conclaaf met mijn longarts  de Vries dat dat niet nodig was. Derhalve de vraag of ik hierover opnieuw met mijn longarts in conclaaf moet gaan. Wat raadt u mij aan?

Ik ben een man van 77 jaar en mijn klachten brengen mij in een isolement omdat ik te veel hoestbuien krijg die vermoeidheid en onzekerheid veroorzaken. In korte tijd ben ik  van 82 kg 12 kg afgevallen, maar nu is mijn gewicht 70 kg constant.

Hartelijk dank voor een reactie!

Bas Hendrix

Login of registreer om te reageren
24-03-2023 om 11:45 uur

Ik zou zeggen overleg dit met de longarts zelf. Ik zelf heb ook hele lange tijd onderhoudsantibiotica gehad omdat ik een hardnekkige bacterie/schimmel in de longen had. Destijds ging alles gelijdelijk steeds minder en slechter en sloopte het mijn energie en (sociale) leven  

Ik zelf overleg altijd direct met de longarts en nooit via de huisarts omdat ik zelf het idee heb dat de huisarts niet echt goed begrijpt wat bronchieectasien inhoud. Kreeg zelf een keer te horen dat ik alleen maar astma had van de huisarts!! 

Login of registreer om te reageren