Longkruid

07-03-2023 om 20:55 uur

Op social media kom ik Longkruid tegen en de positieve feedback over de werking er van bij COPD, astma, bronchitis en andere longklachten.
Bij onderzoek op internet lees ik ook waarschuwingen mbt het gebruik er van, waaronder mogelijk negatief effect op de lever. Omdat ik graag af wil van het gebruik van ventolin en corticosteroïden zou ik het longkruid graag proberen en ben benieuwd naar de mening van deskundigen, zoals longartsen.

Login of registreer om te reageren
07-03-2023 om 21:26 uur

Daar kan ik inkomen, dat je van je puffers af wilt.
Ik heb geen ervaring met Longkruid. Het enige wat ik ervan weet, is dat de tekening van het blad lijkt op de tekening van longblaasjes. En het plantje zo zijn naam kreeg.

Naar mijn idee: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.
Anderzijds, als je erin gelooft, dan heb je best kans dat je je prettiger voelt als je het neemt. En daardoor lagere doseringen puffers nodig hebt. De geest is immers sterk.
Je kunt altijd met je behandelend arts bij de vokgende reguliere afspraak deze vraag voorleggen, of Longkruid voor jou toegevoegde waarde kan hebben.

Succes!

Login of registreer om te reageren
09-03-2023 om 09:54 uur

Ik kom het ook vaak tegen, hier is er ook al het een en ander over gevraagd in het verleden, met weinig relevante antwoorden nog. Ik zou het met je eigen artsen overleggen. Ik heb ook iets geprobeerd een ontstekingsremmend middel en ben dit met mijn artsen gaan overleggen, zou ook bij astma helpen en de onderzoeken waren zo dat er geen bijwerkingen zouden zijn. Waarschijnlijk had ik wel een bijwerking en ben ik per direct weer gestopt.
Je eigen artsen kennen jou het beste en weten ook mogelijk de interacties met medicatie die je gebruikt of ze kunnen extra controles uitvoeren.

Ik ga dat middel later nog een keer proberen en dan gaan we meer onderzoeken doen om te kijken of de bijwerking toeval was of dat het daadwerkelijk door dat middel kwam.
Dus mijn advies is eigenlijk altijd met je eigen artsen overleggen.

Ik snap dat je medicatie wil minderen en zou mooi zijn als zoiets kan helpen. Mijns inziens is het ook wel dat ik zelf geloof dat mijn longarts mij het middel wel al had aangeraden als hij daadwerkelijk dacht dat ik er baat bij zou hebben. Maar laat dit je niet weerhouden, je weet pas of iets voor jou werkt als je het probeert.

Ben benieuwd of je het gaat proberen en zo ja wat het je oplevert!

Login of registreer om te reageren