Hoe voel jij je vandaag? #146

Dit topic is gesloten
EdelweissEdelweiss Gebruiker
edited november 2016 in Longen algemeen
Hier nr 146!
Hier vind je t laatste bericht. Sorry niet zo netjes gelinkt, maar weet op dit tijdstip en in mijn conditie ff niet hoe t anders moet...
vorige

K ben nl giga benauwd. Zit al de hele nacht op met enorme ademarbeid en dus dichte longen. Gisterenmiddag deed k nog boodschappen, en begin van de avond was t mis. Had me denk ik al op de Notfall kunnen melden, maar wilde verhoging van pred en t intensieve vernevelen even afwachten, maar t gaat hem zeer waarschijnlijk niet worden zo....balen, want wil niet wéér...net 3 weken in de bergen... maarja, ze zullen zeggen 'beter hier dan in NL', want daar raak ik van zoiets meteen op de IC, hopelijk kan k die nu mishoorden..!
Ga naar laatste reactie«137

Reacties

 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  #1 edited november 2016
  Mishouden, bedoel ik natuurlijk ;)

  K heb overigens geen niersteentjes, maar een overbelaste 'vierkante lendenspier.',
  De diepliggende spier in de rug tussen ribben en bekken. Die is door continue bronchusobstructie en dus veel gebruik maken van. Mn ademhalingsspieren overbelast geraakt en pijnlijk. Heb nu fysio ervoor.
  Is dus gelukkig niets met Mn nieren!!
  Dit is niet gevaarlijk, maar wel een indirect tien van enstog longlijden, zoals hier verwoord werd door arts en fysio.
  Aanvallen als nu helpen ook niet echt de goede kant op natuurlijk...maarja!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Wat naar Edelweiss. Beterschap meid en pas goed op jezelf!
 • Elisa17Elisa17 Gebruiker
  @Edelweiss hoop dat je vlug weer opknapt. Wat toch vervelend van die lendenspier en vooral nu je het weer zo benauwd hebt en dat die dan nog meer pijn doet. Beterschap! Toch maar Notfall bellen.
  @Shadow wat naar van die slaaptest. Fijn dat je afgevallen bent. Jammer dat je niet zonder Zuurstof kunt. Hoop dat de fysio goed gaat helpen met je benen en ja ademhalingsoefeningen vallen ook nog niet mee als je altijd al de borstademhaling hebt gedaan, daar zit ik ook wel mee hoor.
  @Iedereen die ik vergeten en nodig hebben Beterschap en/of Sterkte
 • ShadowShadow Gebruiker
  Beterschap Edelweiss en hoop dat de fysiotherapeut verlichting brengt.
  Toch een geruststelling dat het je nieren niet zijn, sterkte
 • puckiepuckie Gebruiker
  @edelweiss veel beterschap en hopelijk gaat het in de bergen weer de goede kant op met je. Gelukkig dat je geen nierstenen heb maar een overbelaste spier is ook zeer vervelend en pijnlijk.

  OT
  Gisteren provocatie test gehad. Piekflow start 350 na de 5e inname van de testvoeding ( kreeg telkens een beetje meer ) was het raak. Rode uitslag en piekflow 280. Keel was gelukkig niet dicht gaan zitten. Ik had alleen een astma aanval. Met flink vernevelen ben ik er redelijk uitgekomen. Nu nog wel benauwd maar gelukkig thuis. En thuis mag ik ook vervelen als ik het nodig vind.( nu op 4 tot 8 keer )

  Pas bij de afspraak bij de allergeloog weet ik wat ik gekregen heb in de testvoeding. Ik weet wel dat ik geen dubbelblinde testen meer wil want de testvoeding is supper vies.

  Iedereen die het nodig heeft beterschap
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  @edelwijss, dit klinkt echt niet goed! dikke tut!!!
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Dank voor jullie meeleven.

  Ben idd opgenomen, longfunctie was slecht en t was geen vraag of k moest blijven...nu maar hopen dat ie weer omhoogsnelt, net als die gekelderd is. Voorlopig aan de zuurstof en dat is wel even prettig. Saturatie deed toch wel beetje gek (gisteren op t dieptepunt 84). Nu satureer ik weer netjes, maar niet heel ruim. Tja. Lig er niet voor niks. Maar gelukkig niet op de ic, toch weer n voordeel van de bergen:)
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Fijn om wat van je te horen Edelweiss maar geen fijn nieuws. Klinkt wel alsof je in goede handen bent. Knap maar snel weer op. Beterschap!
 • Oma AkkeOma Akke Gebruiker
  Edelweiss, wat vervelend nu dat je in het ziekenhuis bent beland. Ik hoop dat je er snel weer uit komt!
  Gelukkig heb je geen nierstenen.
 • wendy24wendy24 Gebruiker
  @Edelweiss heel veel beterschap xx
 • dine1977dine1977 Gebruiker
  #11 edited november 2016
  @Edelweiss, ik ga een kaarsje voor je branden dat je niet op de IC beland en spoedig weer naar huis kan. Dikke knuffel!
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Iedereen bedankt voor t meeleven, dat doet zo goed!

  Eigenlijk weinig verandering, heb nog zuurstof nodig en heb nog niet echt t idee dat t betert in de longen, maar volgens de dokter kost dat ook tijd,...logisch natuurlijk maar ik wil snel haha
  Heb nieuw zuurstofbrilletje gekregen, die andere floot als een tierelier, nu geniet ik van de rust haha
 • MarcusMarcus Gebruiker
  @ Edelweiss wat naar en vervelend nou weer toch een opname ... hoop dat je snel opknapt ... beterschap en sterkte.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  Gisteren draaide de wereld rond en ging ik onderuit, het heeft zowat de hele avond geduurd en heb nog last van duizeligheid en draaiingen. Was elke oriëntatie kwijt. Mijn bloeddruk is waarschijnlijk erg laag zegt mijn partner. Morgen heb ik weer een dagje ziekenhuis.

  Alle zieken beterschap en ieder die het nodig heeft sterkte.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Edelwijs toch, wat ontzettend jammer dat t spital weer je plek moet zijn. Een dag lijkt me een week, dus je ongeduldigheid begrijp ik wel. Maar eerst maar flink opknappen hoor.

  is t bekend waardoor je zomaar zo benauwd werd, ik heb niet gelezen dat je verkouden was. Misschien een allergie?
 • precyllprecyll Gebruiker
  @edelweiss. ..Hoe is het nu?

  Hoe ik me voel vandaag?....deprimerend. ..sinds de opname ging het nog niet lekker...nog veel aanvallen gehad en erg moe nog. Vandaag weer op controle geweest bij de LA...Hij is dus erg ontevreden....Hij vindt dat het slecht gaat dus ik zeg...Nee het gaat redelijk, als het slecht gaat slaap ik hier....enfin nu dus medicatie wijzigingen, en dat na 12 jaar volledig stabiel te zijn geweest. ...meh...De qvar is nu op pauze, spiriva stop. Seretide 2x2 erbij. Plus klacid tot min het voorjaar en de singulair ook door...moet over een maand weer terug komen....

  Maar goed, dan lees ik jullie verhalen en dan denk ik...ik mag zeker niet klagen

  Beterschap voor ieder die het nodig heeft
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #17 edited november 2016
  @ precyll dat is nogal wat, heel veel sterkte en beterschap

  De draaiende wereld is ook verklaard door de kno arts de ontsteking van mijn bovenste luchtwegen is ook over op mijn gehoorgang en evenwichtsorgaan gegaan al heb ik er niet veel van gemerkt behalve de draaiingen. Toch fijn dat die even tijd vrij maakte was bij een paar andere specialisten langs vandaag.

  Dat er ergens nog ontstekingen vertelde mijn bloedsuiker wel die vliegt alle kanten op de bloedsuiker weet het vaak eerder dan ik zelf.

  Iedere zieke beterschap en iedereen sterkte als je het nodig hebt.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Hoihoi,

  Hier gelukkig sinds gisterenmiddag eindelijk wat verbetering. Had afgelopen zondag een aantal uur durende aanval waarbij ik zeer obstructief was. Artsen kwamen elk uur en werd goed bewaakt. Fysio hielp me met ademen, door ribben te ondersteunen. Hiermee kreeg ik de lucht iets beter uit mn longen. K leek op een ic opname aan te stevenen. Dankbaar dat het na een aantal uur tóch wat beter ging...
  Tot gisteren 24/24 zuurtofafhankelijk beweest, nu kan k weer redelijk zonder. Maar soms opeens toch weer nodig. Geeft niet, komt goed,
  Gisteren was mn longfunctie maar amper beter dan vrijdag, slecht nog dus. Maar
  liet méér verbetering op ventolin zien dan vrijdag, dus dan gaat t toch de goede kant op. Zó blij!
  Hopelijk kan k vrijdag met ontslag. Mn moeder is hier, dus die kan me helpen. Als k alleen zou zijn zou t lastiger worden, maar zodra mn longen t toestaan is naar huis gaan beter én fijner!
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Dank voor ieders meeleven.

  @emsepems:
  We denken dat het uitgelokt is door het weer....we hadden sinds een week 'raar' weer, met veel zuidenwind, relatief hoge temperatuur, rare luchtdrukwisselingen.
  In ieder geval was ik niet verkouden, tis geen infectie en geen longontsteking, K had gewoon binnen korte tijd een enorm longfunctieverlies, wat bij mijn astma kan passen. Dus op zich niet 'vreemd', maar wel toch schokkend ook voor mezelf dat het dus werkelijk in korte tijd opeens giga mis kan zijn en k door amper een echte oorzaak opeens een week in t ziekenhuis lig en t scheelde niet veel of t zou op de ic zijn...
  Ben best wel erg ziek....
  Mn artsen spreken natuurlijk niet voor niks over 'zeer ernstig', dit bevestigt dat wel..moeten ook niet vergeten dat dit in D.avos gebeurt!!! Waar t beste klimaat is voor mij (bewezen). Wat als dit in NL gebeurt was??

  Ik ben weer met neus op feiten gedrukt dat áls ik me flink benauwd voel dat ik niet moet twijfelen, maar me melden....blijkt eerder te laat te zijn dan ik dacht,want mn longfunctie was echt slechter dan ik vermoed had...
  Spannend dus wel!
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #20 edited november 2016
  @ Edelweiss het blijft schrikken je hebt goede zorg, beterschap. Hoop zo voor je dat je vrijdag naar "huis" kan en mag.
 • wendy24wendy24 Gebruiker
  @Edelweiss ik duim voor je dat je een vrijdag weer terug mag.
  Heel veel beterschap en sterkte nog.
 • wendy24wendy24 Gebruiker
  ik heb weer bezoek gehad van pieterburen, dus hoest er lekker op los met vies slijm ( de kleur laat ik jullie bespaard ;) )
  ook spierpijn vooral bij me ribben en heel benauwd en ontzettend moe.
  pijn met ademhalen.
  Mag a.s dinsdag naar de longverpleegkundige.

  @Edelweis hoe is het nu?

  Beterschap voor die het kan gebruiken
  En bij wie het goed gaat :-bd
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  ha, ook ik was een paar dagen benauwd, vannacht ook weer wakker geworden. Ook al mag ik eigenlijk niets meer bij puffen omdat ik al zo hoog zit qua medicatie, toch ventolin gepakt, dat hielp!
  vandaag een bijtankdagje en gelukkig gaat het nu weer goed.
  De reden???? de honden op mijn werk of de darmproblemen die ik deze week had???

  edelweiss, ook ik ben benieuwd hoe t met je is.... dikke tut!
 • MarcusMarcus Gebruiker
  @ Ems het gaat wel ver hoor om je collega's voor "honden" uit te maken! Sterkte en beterschap.
  @ Wendy24 hopelijk blijf je niet te lang in Pieterburen, beterschap.
  @ Edelweiss hoe is het nu?

  Hier gaat het stuk beter maar heb wel weer aan conditie ingeleverd. Ben er nog niet maar komt wel goed komende dagen.

  Iedere zieke beterschap en iedereen die het nodig heeft sterkte.

 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  @ems, wendy24, Marcus, dank jullie wel.

  Ben gelukkig weer thuis. T is erg op t randje maar omdat mn moeder er is en ze voor me kan zorgen kan het en ben k thuis beter af. Maar overhouden doet t nog niet....
  Hopelijk doet de berglucht zn werk, tis iig prachtig weer.

  Iedereen sterkte en beterschap!
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #26 edited december 2016
  Fijn dat je weer thuis bent en je moeder een stuk zorg geeft.

  Hier schieten de bloedsuikerwaarden nog steeds alle kanten op. Mijn longen houden zich redelijk nog wel slijm met gele stukjes maar wordt steeds minder.

  Iedere zieke beterschap en ieder die het nodig heeft sterkte.
 • Oma AkkeOma Akke Gebruiker
  @Edelweiss Fijn! Je bent weer thuis. Wat heerlijk dat je moeder er nu is. Ik hoop dat je weer snel op de been bent.
  @Marcus Lastig die rondvliegende bloedwaarden. Sterkte met alles!
  @Ems Jij gaat weer beter? Een bijtankdagje doet wonderen.
  @Wendy24 Al dat hoesten is zo slopend. Misschien heeft de longverpleegkundige nog tips?
  @Precyll Ik hoop dat de nieuwe meds iets voor je gaan doen. Sterkte.

  En hier gaat het nog steeds goed.

  Iedereen die het nodig heeft: beterschap of sterkte, of allebei. En als het goed gaat: Joepie, fijn, geniet ervan.
 • precyllprecyll Gebruiker
  @edelweiss fijn dat je thuis bent...snel aansterken hoor!
  @Marcus sterkte hopelijk krijg je suiker snel onder controle
  @oma akke fijn dat het goed gaat

  Ik moet erg wennen aan de seretide...heb ontzettend last van krampen en stekende pijnen in mijn benen plus ik krijg het benauwd zo'n 15 min na inname. Ik heb dan echt weer airomir nodig. Maar ben wel terug naar zo'n 6x airomir per 24uur dus das dan een kleine vooruitgang.

  Helaas zit de mogelijkheid om een stapje terug te doen er even niet in. Maart wordt het pas weer rustiger. Ik zit midden in de eindexamens. Verder werk ik weer 18uur per week plus 18uur per week stage. Ik doe BBL verpleegkundige en de laatste loodjes zijn er zwaar als je net ziek bent geweest. Ik kan me echter nu veroorloven om rustiger aan te doen. Ik wil namelijk geen verlenging
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #29 edited december 2016
  wat ontzettend fijn dat je weer uit het zh bent edelweiss. maakt me blij! nu hopelijk bergopwaarts

  vandaag een bankdagje, vast druk geweest afgelopen dagen. lekker film gekeken, even gedommeld..... gezond lui!
 • dine1977dine1977 Gebruiker
  @Edelweiss hoe is het nu meis, lukt t een beetje thuis? Is je moeder nog bij je?

  Hier gaat naar omstandigheden redelijk goed. Ik ben het redelijk zat om te horen wat ik niet kan en mag. Ik kijk liever naar wat ik wel kan en wat ik wil. En als ik iets wil wat nu niet kan, ivm te belastend, dan wil ik opzoek naar mogelijkheden zodat t wel kan.
  Dus binnenkort naar een ergotherapeut. Ook ga ik weer naar de fysiotherapeut om ervoor te zorgen dat de matiige conditie die ik nu heb te behouden.
  Ik wil positief kijken niet negatief.

  Ook positief, vind ik dan, is dat ik hierdoor in het nu leef. Tuurlijk maak ik wel afspraken op langere termijn maar ik leef met de dag. hoe en wat morgen dat zie ik morgen. Ook mooi om te merken is dat ik steeds meer en zonder schuldgevoel/ angst mijn grenzen aan geef en ik doe de dingen die ik echt wil. Niet meer mijn weinige energie verspillen.

  Ja tuurlijk heb ik ook mijn buien van verdriet, boosheid, angst enzo. Echter kan het proces omarmen en laat ik mij niet uit t veld slaan.

  Voor de mensen die het nodig hebben knuffel en of beterschap
«137
Dit topic is gesloten